Orasul secret de sub Focsani. A iesit la iveala dupa cutremurul din 77, dar comunistii l-au ascuns. Lucrarile executate dupa cutremurul din 1977 pentru constructia noilor blocuri de locuinte ar fi scos la iveala un altfel de Focsani. Unul subteran, cu catacombe lungi de sute de metri, folosite pentru a feri de ochii lumii sau ai autoritatilor marfuri si, de ce nu, oameni. Din pacate, orasul subteran a fost distrus de comunisti. Tunelurile si beciurile care se ascund sub Focsaniul de astazi vorbesc despre originea si intemeierea orasului. Ingrijorator este faptul ca cele mai multe dovezi ale unei civilizatii subterane au fost astupate, iar gurile de intrare sau iesire au fost date uitari, scrie efemeride.ro. Singurii care au mai protejat istoria veche a Focsaniului sunt cativa patroni de baruri sau restaurante, care le-au conservat pentru a oferi consumatorilor o atmosfera speciala. Putini mai sunt cei care mai stiu unde sunt tunelurile sau beciurile din Focsaniul vechi, iar cei mai multi vorbesc din auzite, noteaza obiectiv.info.

Faze tariFoto: Colaj foto

O femeie a murit in timpul unei partide de bridge. S-a bucurat prea tare cand a vazut ce carti are in mana. O jucatoare de bridge in varsta de 80 de ani a murit la putin timp dupa ce a castigat un joc de carti, cu o combinatie foarte norocoasa. Wendy Brown a fost cunoscuta drept una dintre cele mai bune jucatoare de bridge din Cornwall. Femeia a murit la cateva minute dupa ce in timpul partidei a descoperit ce carti avea in mana. Combinatia castigatoare de 29 de puncte este foarte rara, sansele de a o nimeri fiind de 1 la 150.000, relateaza The Independent. Din cauza bucuriei a facut stop cardiac si a murit, a povestit un prieten al victimei, informeaza stirileprotv.ro.

Rasul, umorul si misterele lor: in cautarea unor explicatii ale stiintei. Un om a scris o carte. Omul este Scott Weems, psiholog american, specialist in educatie si doctor in neurostiinte cognitive. Dupa propria lui afirmatie, oamenii nu rad niciodata la bancurile lui. Iar cartea este despre - Cum? Despre umor si despre ras? Da. Despre bancuri si alte lucruri care ii fac pe oameni sa rada - cand rad. Asta a vrut Scott Weems sa afle: cand si de ce rad oamenii. Si, publicand cartea, a vrut sa ne spuna si noua ce a aflat si sa ne arate cum ne putem apropia de umor si de binefacerile lui. Pentru ca rasul e un fenomen extraordinar si, cu toate ca nu e absolut specific omului, cum s-a crezut multa vreme, specia umana a reusit, asociindu-i umorul, sa faca din ras - ca si din tehnologie, comunicare si alte aspecte ale culturii - ceva cu totul extraordinar, fara seaman in intreaga lume animala. De aceea, oamenii de stiinta se apleaca asupra acestui fenomen, incercand sa-l inteleaga. Cartea lui Scott Weems aduce cea mai recenta contributie in acest nou domeniu de cercetare: stiinta rasului si a umorului, scrie descopera.ro.

Eliberat din puscarie pentru ca e prea inalt. Jude Medcalf, de 23 de ani, nu incape in pat si nu exista costume de detinut pe masura lui. Are 2,18 metri si tot mai creste! Gigantismul l-a scapat insa de puscarie. Jude Medcalf, de 23 de ani, a fost eliberat fiindca nu incape in paturile din puscarie si nu se gaseste costum de detinut pe masura sa. Tanarul infractor Jude Medcalf din Abbot, sudul Angliei, a fost eliberat din inchisoare, fiindca e prea inalt. El fusese arestat la sfarsitul anului trecut pentru ca a atacat o masina, a tras intr-o femeie cu un pistol cu bile, careia i-a furat cadourile de Craciun, apoi a sterpelit cateva portii de friptura dintr-un bar. La expirarea perioadei de arest preventiv, Jude se pregatea sa fie dus la puscarie si astepta cu infrigurare sa afle cat avea sa stea in celula. Numai ca, spre marea lui surpriza, a primit vestea ca va fi eliberat, noteaza Click.

Descoperirea unei planete pitice extinde granitele Sistemului Solar. Astronomii au descoperit o planeta pitica care se afla dincolo de Pluto si care orbiteaza in jurul Soarelui, extinzand astfel granitele Sistemului Solar. Dincolo de marginile cunoscute ale Sistemului Solar, Scott Sheppard de la Institutul Carnegie pentru Stiinta si Chadwick Trujillo de la Observatorul astronomic Gemini au descoperit o mica planeta care orbiteaza in jurul Soarelui, informeaza cnet.com. Denumita 2012 VP113, se presupune ca aceasta este doar una dintre sutele de corpuri ceresti aflate in interiorul Norului lui Oort. Desi VP113 are un diametru de doar 450 de kilometri, Scott Sheppard si Chadwick Trujillo spun ca au descoperit dovezi care indica faptul ca in acea zona ar putea exista o planeta mult mai mare. Ei au extrapolat prezenta ei pe baza efectului gravitational asupra orbitei lui VP113 ca si asupra altor corpuri ceresti din Norul lui Oort. Anterior, limita Sistemului Solar era stabilita de Centura Kuiper, o zona in care abunda fragmente de gheata - inclusiv Pluto - care se intinde dincolo de planeta Neptun, scrie obiectiv.info.