Cu cat a putut sa vanda un chinez aerul dintr-un borcan! Suma este incredibila. Artistul de origine chineza, Liang Kegang, s-a intors dintr-o calatorie de afaceri in Franta cu plamanii curatati si cu un mic recipient care l-a adus inapoi cu el in Beijing, in semn de protest. Barbatul a adus un borcan cu eticheta "Aer din Provence, Franta" si protesteaza impotriva autoritatilor care nu fac nimic pentru a scade gradul de poluare foarte ridicat din orasele foarte mari din China. Artistul a scos la licitatie recipientul intr-un grup de artisti si colectionari chinezi si a reusit sa il vanda cu 5.250 de yuani, mai precis 860 de dolari. "Aerul ar trebui sa fie cel mai putin valoros lucru, usor si gratis de respirat atat pentru cersetori cat si pentru cei mai bogati oameni", a declarat Liang in timpul unui interviu. "Acesta este felul meu de a ridica mai multe intrebari celor care se ocupa cu poluarea si de a-mi exprima lipsa de satisfactie. In China oamenii au montate in care dispozitive care sa le purifice aerul iar pe strazi foarte multi dintre cetati umbla cu masti pentru a se proteja, scrieCancan.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Descoperire socanta in craniul unei mumii vechi de 2.600 de ani. Cercetatorii de la British Museum au folosit tomografia computerizata pentru a investiga opt mumii, informeaza publicatia britanica Metro. In craniul mumiei unui barbat care a trait acum 2.600 de ani, in Egipt, a fost descoperita o spatula, care era folosita pentru scoaterea creierului, in timpul procesului de mumificare. Descoperirile egiptologilor britanici vor fi aratate intr-o expozitie dedicata mumificarii, la British Museum din Londra, deschisa anul acesta incepand din 22 mai, pana in noiembrie, anuntaLibertatea.

Crocodili pusi la dieta vegetariana sa aiba pielea fina. Se stie ca inspaimantatorii crocodili se hranesc cu pesti, broaste, pasari si chiar cu animale mai mari. Numai ca cei de la ferma Nyanyana, de pe malurile Lacului Kariba, din Zimbabwe, sunt "pacaliti" sa se multumeasca doar cu granule vegetari ene pentru ca sa aiba pielea mai fina si mai stralucitoare. Astfel, din pielea lor se vor face posete si pantofi mai frumosi. Ca sa accepte granulele ce contin minerale si vitamine, acestea au arome de carne, informeazaClick.

Cum arata creatura jumatate oaie, jumatate capra! Oamenii de stiinta au ramas uluiti. Paddy Murphy, fermier si proprietarul unui bar din Kildare, Irlanda, a descoperit in urma cu doua saptamani ca are in curte un animal cat se poate de special. "Are toate caracteristicile specifice unei capre. Stiam ca una dintre capre statea mai mult timp cu oile tinere, dar n-am stiut ca va iesi ceva din asta. Toti erau miei normali cu exceptia lui. Arata ca o capra prinsa in corpul unui miel. Are chiar si coarne si este foarte rapid, mai mult decat atat este perfect sanatos", a declarat proprietarul. Proprietarul a declarat ca nu a mai vazut asa ceva pana acum. Purtatorul de cuvant al Uniunii Fermierilor din Ulster a declarat ca nasterea unui astfel de specimen este foarte rara deoarece majoritatea mor imediat dupa nastere sau se nasc deja decedati, scrieCancan.

Doi spargatori de locuinte, infruntati de o femeie de 56 de ani. Imagini socante surprinse de camerele se supraveghere in orasul britanic Kettering. Doi spargatori de locuinte au fost surprinsi de o femeie de 56 de ani, care a avut curajul sa ii infrunte. Imaginile filmate de camerele de supraveghere arata hotii care ies linistiti pe usa din spate a locuintei, urmati la cateva secunde de femeie. Initial, hotii par speriati, insa unul dintre ei prinde curaj si o loveste pe femeie de mai multe ori in fata. Incidentul a avut loc pe 14 martie, la ora locala 17.20. Cei doi indivizi nu au fost prinsi pana acum, politia solicitand ajutorul publicului pentru identificarea lor, anuntaLibertatea.