Varcolacii: in mintea oamenilor care simt ca se prefac in lupi. Dincolo de credintele populare, de povestile fantastice despre oamenii ce se prefac in lupi, de infatisarile moderne ale acestor mituri in filmele cu varcolaci dezlantuiti, se gaseste o realitate: exista oameni care spun, cred, simt ca se prefac in lupi. In mintea lor, adevarul propriului corp se schimba in chip ciudat; ei chiar sunt incredintati ca au gheare, colti, par pe tot trupul, ca se preschimba in fiare salbatice si incep sa manifeste unele comportamente corespunzatoare acestei stari. Ce spun psihiatrii despre aceste manifestari, ce anomalii se gasesc in spatele acestei bizare transformari a perceperii realitatii? Din timpuri vechi circula relatari despre oameni-lupi, despre fiinte umane care, in anumite circumstante, se pot preface in fiare sangeroase, numite la noi varcolaci. In alte culturi, aceste creaturi au diverse nume si sunt imaginate cu diverse infatisari, dar in Europa este vorba, cel mai adesea, despre lup: conform relatarilor, unele dintre creaturile astfel transformate se comporta asemenea unor lupi insetati de sange, noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Incredibil! Cel mai batran om din lume are 179 de ani. Cand se nastea el, cinematograful nu se inventase, iar Mihai Eminescu nici nu se nascuse. Indianul Mahashta Murasi are 179 de ani si spune ca-i cel mai batran om din lume. E satul de viata, dar moartea pare sa-l fi uitat pentru totdeauna. Mahashta Murasi, un fost cizmar indian, sustine ca a trait 179 de ani pe aceasta planeta. Desi exista voci care se indoiesc de varsta lui, omul a demonstrat cu acte in regula ca s-a nascut pe 6 ianuarie 1835. Este incredibil, mai ales ca intre timp au avut loc doua razboaie mondiale, omul a calatorit pe Luna si Victor Babes a descoperit penicilina, informeaza Click.

10 predictii ale lui Isaac Asimov, la 50 de ani de la redactarea lor. Cate dintre acestea s-au indeplinit. Targul Mondial de la New York, Statele Unite ale Americii, din 1964-65, a fost o expozitie "universala si internationala", al carei motto era Pace prin Intelegere. Pretul unui bilet era de doi dolari americani, in 1964, si 2.50$, in 1965, pentru adulti, in timp ce copiii trebuiau sa plateasca un dolar. Cunoscuta drept o prezentare a culturii si tehnologiei americane de la mijlocul secolului trecut, dominat de era spatiala si inceputurile erei digitale, expozitia a fost vizitata de peste cincizeci de milioane de oameni. Isaac Asimov, nascut in Rusia, in 1920, a fost un scriitor american si profesor de biochimie la Universitatea Boston, cunoscut, in principal, datorita lucrarilor sale stiintifico-fantastice. Asimov este unul dintre cei mai prolifici autori din istorie, cu peste 500 de volume scrise sau editate si o corespondenta de mai mult de 90.000 de scrisori. In 1964, cu ocazia Targului Mondial de la New York, Asimov a scris un eseu pentru New York Times, in care a incercat sa isi imagineze cum va fi lumea in urmatorii cincizeci de ani. Jumatate de secol mai tarziu, in 2014, putem sa verificam cat de aproape de adevar au fost previziunile scriitorului, noteaza Mediafax.

A inceput sa pipaie pasagera de langa el in timp ce femeia dormea. Reactia insotitorilor de zbor. Un barbat care zbura de la Londra la San Francisco a inceput sa pipaie o pasagera alaturi de care calatorea. Femeia dormea si nu si-a dat seama ca omul isi bagase mainile pe sub bluza ei. Un barbat aflat la bordul British Airways, ce efectua o cursa intre Londra si San Francisco, a inceput sa pipaie sanii unei femei de pe scaunul de alaturi. Potrivit politiei, citata de Daily Mail, femeia, al carei nume nu a fost dat publicitatii, dormea. Profitand de acest lucru, barbatul, Vinay Pochampally, si-a bagat mainile pe sub bluza acesteia si a continuat sa o pipaie timp de aproximativ 4-5 minute, de fata cu toti ceilalti pasageri, informeaza stirileprotv.ro.

Chipul lui Iisus Hristos a aparut pe o clatita! Detaliul uluitor legat de ea. O clatita pregatita intr-un local din California (Statele Unite) starneste uimire in lumea intreaga. Bucatarul Rafael de la Cowgirl Cafe din oraselul Norco pregatea clatite, asa cum face in fiecare dimineata. Pe una dintre ele a observat ceva ce parea un chip de om. S-a uitat mai bine si a incremenit: a fost convins ca-l vede pe Iisus, a scos telefonul si a inceput sa faca poze. Apoi a dat buzna in biroul sefei. "Era cam 9.30 cand a venit la mine. Prima data am crezut ca glumeste, apoi mi-a aratat pozele", povesteste Karen Hendrickson, managerul localului. Toate acestea s-au intamplat in Vinerea Mare. Karen mai spune ca in seara anterioara s-a rugat lui Dumnezeu sa aiba grija de cafenea, pe care o detine impreuna cu sotul ei, scrie Click.