Limba romana este folosita oficial in 20 de tari. Pe ce loc se afla in topul celor mai vorbite limbi din lume? Ethnologue - Languages of the World a publicat in cadrul celei de a 16-a editii topul celor mai vorbite limbi din lume. Clasificarea tine cont de numarul de vorbitori nativi, care au ca limba materna respectiva limba, dar si de numarul de state in care o limba este vorbita oficial. Asta inseamna ca ea este declarata limba oficiala sau ca este recunoscuta drept limba a minoritatilor sau a imigrantilor. Astfel, pe primul loc este chineza, cu peste 1,2 miliarde de vorbitori, limba fiind vorbita in 31 de tari. Urmeaza spaniola, cu 329 de milioane de vorbitori in 44 de tari si engleza cu 328 de milioane de vorbitori nativi, limba fiind vorbita in 112 state. Pe urmatoarele locuri se claseaza: araba, hindi, bengaleza, portugheza, rusa, japoneza si germana. Limba romana ocupa locul 40 in clasament, cu aproximativ 23,4 milioane de vorbitori nativi, noteaza descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un baiat de 9 ani din Africa de Sud a devenit cel mai tanar mire din lume. S-a recasatorit cu o femeie de 62 de ani. Saneie Masilela, in varsta de doar noua ani, a devenit pentru a doua oara cel mai tanar mire din lume, dupa ce s-a recasatorit cu fosta lui sotie, Helen Shabangu, in varsta de 62 de ani. Helen, proaspata sotie a baiatului, are deja cinci copii, cu varste cuprinse intre 28 si 38 de ani, potrivit The Mirror. Si mai ciudat este ca la ceremonie a asistat si Alfred Shabangu, sotul oficial al femeii, in varsta de 66 de ani. "Eu si copiii mei nu avem nimic impotriva acestei casatorii. Nu-mi pasa ce crede lumea", a spus barbatul. Ambele familii au insistat ca aceasta casatorie este parte dintr-un ritual, dupa ce stramosii i-ar fi spus lui Saneie ca trebuie sa se casatoreasca. "Cand voi fi mai mare, voi dori sa ma casatoresc cu o fata de varsta mea. Am ales-o pe Helen pentru ca imi place de ea", a spus Saneie, informeaza stirileprotv.ro.

A lasat imperiul de un miliard de dolari sa se faca taran. Avea tot ce visa, dar a ales sa traiasca ca-n Evul Mediu. Magnatul rus Gherman Sterligov si-a lasat imperiul financiar de un miliard de dolari si s-a mutat la tara. Viata la tara il face mai fericit decat luxul! Fostul miliardar si-a vandut toate vilele, avioane si iahturile si a donat banii saracilor. Gherman Sterligov, care este un om foarte religios, s-a mutat apoi cu familia intr-o casa umila din lemn. O soba carpita, cateva parcele de pamant si doua tractoare sunt toata averea lui Gherman Sterligov, de 47 de ani. Nu are electricitate, dar ce-i pasa, atata timp cat nu-i amenintat de rivalii afaceristi. Fiecare zi din viata lui de taran e ca-n Paradis! Sterligov se trezeste dimineata cu noaptea-n cap, isi pune suba in spate si pleaca la camp. Trage ca un cal zi de zi pentru ca cele 5 odrasle sa nu duca lipsa de nimic, scrie Click.

Cercetatorii au gasit in mumia "Omului Gheturilor" urme de ADN care nu este uman. In anul 1991, turistii care faceau drumetii in Alpii Otztal de la granita dintre Austria si Italia au gasit trupul mumificat al unui barbat, perfect conservat intr-o bucata de gheata. Cercetatorii au aflat ca mumia dateaza de acum 5.300 de ani si ca apartine unui barbat care a murit la varsta de 45 de ani, care avea 1,6 metri inaltime si 50 de kg. Mumia conservata natural a lui Otzi, Omul Gheturilor, se afla acum la Muzeul de Arheologie al Tirolului de Sud, in Italia. Recent, cercetatorii care au analizat mumia au gasit si urme de ADN care nu este uman, fiind vorba de metagenom, fapt care indica prezenta unor microbi. Printre acestia se numara Treponema denticola, un agent patogen care provoaca paradontoza, dar, in mod surprinzator, acesta nu a fost gasit in gura, ci in tesuturile din osul unui sold, unde a ajuns probabil prin fluxul sanguin, informeaza descopera.ro.

Un canadian si-a tatuat la intamplare cuvinte pe cap si corp pentru a ajunge cel mai cunoscut barbat din lume. In varsta de 24 de ani, Vin Los, este deja in atentia unor agentii de modelling. Tanarul a inceput sa-si tatueze pe chip cuvinte, la intamplare, inca de la varsta de 16 ani. Chipul sau, pieptul si bratele arata acum de parca sunt paginile unui ziar, relateaza Daily Mail. Printre cuvintele pe care si le-a tatuat se numara "bomba sexy", "iconic", "Tokyo","faima" si "vinovat". Acum barbatul se lauda cu 24 de cuvinte tatuate doar pe cap. Vin Los a marturisit ca s-a inspirat din cantecele ascultate pe Youtube in alegerea tatuajelor si a spus ca isi doreste sa atraga cat mai multa atentie online iar intr-un final sa ajunga "cel mai cunoscut om din lume", relateaza stirileprotv.ro.