Intre istorie si legenda: orasul Alba Iulia. Cu siguranta unul dintre cele mai frumoase si mai interesante orase din Romania, Alba Iulia este un adevarat centru spiritual si cultural al romanilor de pretutindeni. Cu o istorie zbuciumata, martirica si glorioasa, care se intinde de la triburile dacilor apuli la unirea provinciilor romanesti facuta in acest loc de catre Mihai Viteazul, si recent la momentul din data de 1 decembrie 1990, cand aici s-a hotarat sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, Alba Iulia este mult mai mult decat pare la prima vedere. Nu exista alt oras care sa sublinieze mai bine idealurile de unitate si identitate ale romanilor de-a lungul veacurilor. Istoria orasului Alba Iulia indeamna la respect, consideratie si aducere aminte a oamenilor si faptelor care au faurit si mentinut natiunea si statul roman, noteaza descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cinci mistere pe care stiinta nu le poate rezolva. De la efectul placebo, la motivele pentru care cascam. De la efectul placebo la motivele pentru care cascam, unele fenomene nu au inca o explicatie universal acceptata de cercetatori. Iata care sunt misterele pe care oamenii de stiinta nu le pot inca rezolva. Cascatul este un act reflex motor involuntar, intalnit atat la oameni, cat si la unele animale. Cercetarile arata ca reflexul este "contagios", conform testelor, probabilitatea ca o persoana sa caste creste nu numai atunci cand observa alti oameni, sau chiar animale, facand acelasi lucru, dar si daca citeste sau se gandeste la aceasta actiune, relateaza Business Insider, citat de Mediafax. Desi oamenii de stiinta au propus numeroase teorii pentru a explica motivele pentru care cascam si de ce acest reflex pare sa fie "contagios", niciuna dintre ele nu este unanim acceptata. Cititi articolul integral in site-ul stirileprotv.ro.

Dai 99 de euro si faci sex cu cate fete poti. Domnilor, se anunta o vara foarte fierbinte! Cel putin asa se lauda berlinezii care sunt atatati de o oferta incendiara: 99 de euro si posibilitatea de a face sex cu 27 de tinere sexy. Ora 16.00. Bordelul King George din Berlin isi deschide larg portile. Carmen, Petronella, Anka, Alina, Andrea, Love si Julia sunt cateva din cele 27 de fete sexy, parfumate si machiate care isi asteapta clientii. De la inceputul verii nu mai prididesc cu treaba pentru ca patronul localului, Sascha Erben, a lansat o super-oferta estivala: pentru 99 de euro (437 de lei) clientii pot face sex cu cate fete vor, de la ora 16.00 pana la ora 10.00 a doua zi, scrie Click.

Solutia gasita de niste tineri pentru a scapa de canicula. Doi tineri din Rusia au gasit o solutie inedita pentru a scapa de vremea caniculara, care a ajuns si la 36 de grade, si au transformat una dintre camerele unui apartament intr-o adevarata piscina. Cei doi au acoperit intreaga camera, mobila si instalatiile electrice, cu un material asemanator nailonului, iar apoi au umplut incaparea cu apa, potrivit Daily Mail. Imaginile in care cei doi tineri au transformat sufrageria unui apartament din orasul Oryol intr-o piscina au devenit virale, imediat ce au fost postate pe internet. Cei doi au fost fotografiati in timp ce inotau in piscina improvizata, fiind extrem de mandri de reusita lor. Insa, dilema este cum vor reusi sa scoata toata apa si, mai important, daca lucrurile din camera au suferit vreo stricaciune, informeaza stirileprotv.ro.

Misterul rocilor care se deplaseaza singure prin Valea Mortii. Care este explicatia? Timp de peste o suta de ani, cercetatorii au incercat zadarnic sa afle cum se deplaseaza singure pietrele din Valea Mortii. Abia acum un om de stiinta are o explicatie care pune capat misterului. In Valea Mortii, din Desertul Mojave, California, pe fundul unui lac secat numit Racetrack Playa, are loc un fenomen ciudat, observat de aproape un secol: pietre foarte mari, unele cantarind chiar si peste 300 de kilograme, se misca singure pe solul malos, uscat si crapat, lasand in urma dare care pot fi vazute foarte clar. Desi au incercat sa explice modul in care aceste pietre uriase se misca singure, cercetatorii nu au reusit pana acum, pentru ca nimeni nu le-a vazut vreodata in timp ce se deplasau. Ralph Lorenz, de la Universitatea Johns Hopkins, a inceput sa studieze fenomenul inca din anul 2006 si a realizat un experiment care arata modul in care rocile se pot deplasa, noteaza descopera.ro.