Cazul bizar al tanarului care s-a trezit din coma vorbind perfect chineza, dar incapabil sa-si aminteasca limba materna. A fost in coma timp de o saptamana, iar cand si-a revenit, vorbea perfect chineza, insa a uitat complet engleza, limba lui materna. Ben McMahon, din Melbourne, Australia, a fost implicat intr-un accident grav de circulatie. Poate ca ar fi fost fericit daca dupa trauma s-ar fi trezit capabil sa vorbeasca intr-o limba straina. Problema este ca nu mai era capabil sa vorbeasca engleza, pe care a trebuit sa o invete din nou, relateaza metro.co.uk. "Nu eram constient ca vorbesc chineza. Am deschis gura si asta a iesit si a fost foarte natural pentru mine", a spus tanarul de 22 de ani. Ben McMahon a facut cateva cursuri de mandarina, un dialect chinez, in scoala, insa nu a vorbit niciodata fluent, iar inainte de accident a petrecut o vacanta in Shanghai, noteaza stirileprotv.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Oamenii-himera, "mutantii" care traiesc nedetectati printre noi. maginati-va viata unei femei obisnuite, care ajunge la un moment dat intr-un impas, intr-o situatie complet absurda: testul ADN arata ca ea NU este mama propriilor sai copii, pe care stie insa foarte bine ca i-a nascut si i-a crescut. O eroare de analiza? Nu, realitatea este de data asta mult mai bizara ca orice film sau roman de fictiune: tanara mamica este o himera - un om care are in corpul sau ADN-ul a doua persoane diferite. Cazurile de oameni-himera sunt mult mai des intalnite decat ne-am imagina. De cele mai multe ori nu exista semne clare ale anomaliei, iar diagnosticul este pus in cazul unor analize amanuntite, care implica teste ADN din mostre prelevate din mai multe zone ale corpului (diferite organe interne, par, dinti etc). Ce este de fapt o himera? Este un om (sau animal) care are in corp ADN-ul a doua fiinte diferite, el asimilandu-si practic, in stadiul embrionar timpuriu, fratele geaman. Uneori pot fi descoperite membre parazite, dar de multe ori persoana respectiva nici nu banuieste ca este o himera, informeaza Descopera.ro.

Top 10 cele mai stranii locuri din lume. Fara indoiala, oamenii sunt creaturi fascinante, plamadite din ratiune, suflet si materie, capabile de savarsirea unora dintre cele mai remarcabile frumuseti. Nenumarate exemple prezentate in lume certifica incontestabil potentialul creator de bine al umanitatii. Aceasta dimensiune admirabila nu pare insa a exclude deprinderile aflate la antipodul sau, aceleasi creaturi divine virand cu lejeritate si spre grotesc, pe care il modeleaza cu o maiestrie similara. Iata cateva exemple ale celor mai sinistre locuri de pe Pamant, atent conturate de sumbrul geniu omenesc. Muzeul de Istorie Medicala Mutter. A fost fondat in 1858, in orasul Philadelphia, de catre medicul Thomas Mutter, pentru a-i initia pe studenti in tainele anatomiei si ale anomaliilor pe care corpul uman le poate avea. Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale si al exponatelor medicale. Institutia este cunoscuta pentru colectia de cranii, dar prezinta si numeroase elemente biologice unice. Intre acestea cadavrul unei femei transformate in lesie in pamantul in care a fost ingropata, gemeni siamezi ce impart acelasi craniu, un copil cu doua cranii si alte exponate hidoase, scrie efemeride.ro.

Ce tare! Dai 816 lei sa-si ceara altul scuze pentru tine. Niponii sunt mult prea mandri pentru a-si cere scuze daca au gresit. De aceea, in Japonia, au fost infiintate agentii care, contra unei sume de bani, trimit angajati sa ceara scuze in numele platitorului. Preturile variaza in functie de modul in care sunt platite scuzele. Astfel, scuzele fata in fata costa 25.000 de yeni (816 lei), iar scuzele prin telefon si email 10.000 yeni (326 lei), relateaza Click.

Morminte profanate la Cernica. Un preot din localitate, acuzat ca dezgroapa mortii si ii arunca in spatele cimitirului. Comuna Cernica, din llfov, e zguduita de un scandal imens. Unul dintre preoti este acuzat ca dezgroapa mortii si ii arunca pur si simplu in spatele cimitirului, ca sa le vanda locurile de veci. Parintele respinge acuzatiile extrem de grave si spune ca ar putea fi vorba de o razbunare. Cert este ca pe zeci de metri patrati zac aruncate oseminte umane si parti din cadavre, iar politia face verificari. Un barbatul ne arata ceea ce pare a fi trunchiul unui mort deshumat. El este si cel care sustine ca i-a vazut pe preot si pe gropari in momentul in care au aruncat mortul pe terenul din imagini. Tot el ne arata, in zona, cosciugul si lucrurile cu care fusese ingropat raposatul. Alaturi de alti sateni, omul sustine ca deshumarea mortilor e o practica, pentru a fi vandute locurile de veci intr-un cimitir altfel inchis. Multe persoane decedate, barbati si copii, ar fi ajuns astfel la gunoi, informeaza stirileprotv.ro.