In sticla asta, apa chiar ca-i plata! O companie australiana a lansat cu mare succes "memo-sticla"! Acesta este un recipient special conceput pentru hidratarea la birou. Turtita si respectand intocmai dimensiunile unui laptop, sticla este ideala pentru a fi pusa in orice geanta sau poseta de birou. Sticla costa 21 de dolari si poate fi comercializata in mai multe variante volumice: 750 de mililitri si respectiv 1,25 litri. Datorita faptului ca dopul este pozitionat intr-un colt, sticluta de birou poate fi lesne asezata intr-o parte, cu gura in sus. Succesul recipientului se datoreaza faptului ca multi designeri le-au sugerat utilizatorilor ca atunci cand se plictisesc de sticla "cu apa plata" sa o transforme intr-un acvariu pentru pestisorul auriu, noteaza Click.

Faze tariFoto: Colaj foto

Mistere din Romania: KARPATA, locul in care traieste "Guvernatorul" suprem. Semnificatia Carpatilor este asemanatoare in mai multe scrieri vechi. Astfel in sumeriana KUR-PAT inseamna Muntele Printilor si aminteste ca inainte de Potop, au domnit opt regi in cinci orase, timp de 241200 de ani. Apoi tablitele sumeriene spun ca a sosit Potopul, dupa care la domnie au venit regii popoarelor din munti. In sanscrita KARPATA inseamna Locul Guvernatorului iar in latina CARPE inseamna Muntele Tau. Mai multi istorici romani si straini considera ca muntele mistic, Caucaz, nu are nicio legatura cu actualul Caucaz, ci cu muntii care se intindeau de la Portile de Fier si pana in zona Buzaului. Aici ar fi fost Prometeu inlantuit de Zeus. Cunoscand toate aceste legende dar si fapte istorice putem intelege valoarea spirituala a sfincsilor romanesti, scrie efemeride.ro.

Arheologii vor sa descifreze misterul "calculatorului" vechi de 2.000 de ani, gasit pe epava unei corabii. Arheologii greci incep o noua expeditie menita sa descifreze misterele celui mai ciudat artefact descoperit vreodata. "Mecanismul Antikythera", cum a fost numit, a fost gasit acum 100 de ani pe epava unei corabii romane, in Marea Egee, langa insula greceasca Antikithera. Potrivit arheologilor, acesta este un calculator vechi de cel putin 2.000 de ani. Bizarul mecanism se afla intr-o cutie de lemn, decorata cu 2.000 de caractere si este format din cel putin 30 de rotite din bronz. Nimeni nu stie istoria dispozitivului. Este posibil sa fi facut parte din dota unei femei foarte bogate, care se afla pe corabie in drum spre Roma, unde urma sa se marite. "Calculatorul antic" putea calcula data eclipsele si miscarile stelelor si planetelor, cred cercetatorii, informeaza Descopera.ro.

Prostituata anului 2013 vrea sa fie parlamentar. O cheama Charlotte Rose, are 34 de ani, e mama a doi copii si e specialista in sado-maso. A avut nevoie de 17 ani de experienta pentru a se perfectiona, dar anul trecut meritele i-au fost recunoscute. Rose a fost numita "Prostituata anului 2013" si a primit un premiu de la Channel 4. Si-a inceput cariera la 17 ani. Dupa numai un an de cariera in industria sexului, Charlotte a ajuns sa-si taxeze clientii cu 180 de lire sterline (1.000 de lei) pe ora. Charlotte a recunoscut intr-un interviu ca a facut sex pe bani cu peste 1.000 de barbati si a strans o avere frumusica. La 34 de ani, blonda vrea sa intre in Parlamentul Marii Britanii. A reusit sa stranga un grup de voluntari si s-a pus pe strans semnaturi de sustinere. Ea promite sa reprezinte colegiul parlamentar Clacton, din Essex, noteaza Click.

Misterul calatorului dintr-o alta dimensiune aparut brusc in aeroportul din Tokyo. In 1954, un barbat misterios s-a prezentat la ghiseul de control din aeroportul din Tokyo tinand in mana un pasaport emis de o tara europeana numita Taured. Socati, vamesii l-au retinut si l-au condus spre sala de interogatoriu, unde spre surprinderea tuturor barbatul le-a relatat o poveste desprinsa parca dintr-o alta dimensiune. Intr-o banala zi a lunii iulie din anul 1954, un barbat caucazian, inalt si imbracat intr-un costum conventional, s-a prezentat la punctul de control al aeroportului din Tokio. Le-a prezentat vamesilor un pasaport ciudat, care era emis de o tara din Europa numita Taured. Pentru ca aceasta tara nu a existat niciodata in istoria omenirii, vamesii l-au condus pe barbatul misterios spre biroul de interogare. Aici i-au cerut sa prezinte mai multe informatii despre originea si identitatea sa. Barbatul le-a spus oamenilor legii ca nu se afla pentru prima data in Japonia si a calatorit de nenumarate ori in diferite tari din lume in interes de afaceri. Drept dovada le-a prezentat vizele din pasaportul sau, care pareau autentice, scrie efemeride.ro.