Harta continentului ascuns sub gheata. Cercetatorii vad pentru prima data ce se afla acolo. Cea mai detaliata harta care arata continentele de la poli a fost publicata de Times Comprehensive Atlas of the World. Ea arata canioane, lacuri si munti, care vor iesi in timp la lumina, pe masura ce gheata care le acopera se va topi, din cauza incalzirii globale. Vechile harti ale polilor aratau doar o suprafata alba, fara detalii care sa arate ce se afla sub calota de gheata, cum este cea de acum. Coordonatorul de studiu al sectiunii pentru Antarctica, Peter Fretwell, de la British Antarctic Survey, spune ca daca nu ar exista gheata Antarctica ar fi un continent normal, ca oricare altul. Pentru a obtine aceasta harta, cercetatorii au zburat cu un avion deasupra polilor si au emis unde radio spre sol, analizand apoi cat de mult se reflecta acestea, informeaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Canibalul care si-a mancat iubita a renuntat la carne. Canibalul s-a "pocait"! Barbatul din Indiana, SUA, acuzat ca si-a ucis iubita, apoi i-a mancat portiuni din inima, creier si plamani, a renuntat la carne si a trecut pe legume. Joseph Oberhansley (33 de ani) a ingrozit intreaga lume cu cruzimea de care a dat dovada. Barbatul a injunghiat-o pe iubita lui, Tammy Jo Blanton, iar apoi a inceput s-o macelareasca. Ca si cum n-ar fi contat ca femeia de 46 de ani l-a scos mereu de la anaghie, americanul i-a gatit apoi creierul, inima si plamanii. I-a dus trupul sfartecat in cada, unde a continuat sa-l spintece. Canibalul a fost condamnat pe viata si isi ispaseste pedeapsa intr-o inchisoare din Indiana, SUA. Potrivit USA Today, un detinut a relatat ca Oberhansley a jurat sa nu mai manance carne, pentru ca s-a scarbit de ea, noteaza Click.

Cea mai scumpa papusa din lume. O papusa realizata de celebra firma germana Kammer& Reinhardt a devenit cea mai scumpa din lume, dupa ce a fost vanduta la o licitatie de Casa Bonhams din Knightsbridge, Londra, pentru pretul de 400.000 de dolari. Jucaria este imbracata intr-o rochita alba si are o palarie pe cap, iar chipul ei il imita la perfectie, potrivit specialistilor, pe cel al unei fetite, avand mai multe trasaturi umane decat orice alta papusa, scrie Libertatea.

"Stafie" surprinsa de camerele de supraveghere ale politiei din New Mexico. "Avem multe crime nerezolvate in zona". Ofiterii de la o sectie de politie din New Mexico cred ca au de-a face cu ceva mai mult decat infractorii. Un politist spune ca, in urma cu cateva zile, a intrat in contact cu o stafie si are o inregistrare video pentru a dovedi asta, potrivit Daily Mail. Karl Romero, ofiterul care monitoriza sambata seara camerele de supraveghere instalate in oras, a observat la un moment dat o silueta suspecta miscandu-se intr-o zona imprejmuita. Politistul sustine ca "stafia" bantuia intr-o zona in care nicio persoana nu ar fi putut sa patrunda, pentru ca este securizata, informeaza stirileprotv.ro.

Ce ar trebui sa manance adolescentii pentru a fi mai inteligenti? "Dieta occidentala" are efecte nu doar asupra siluetei si metabolismului, ci si asupra inteligentei: adolescentii care consuma cantitati mari de burgeri, cartofi prajiti, sucuri indulcite, carne rosie si mezeluri au capacitati cognitive mai scazute decat cei care au o alimentatie mai sanatoasa. "Alimentatia occidentala", cum este numita de nutritionisti, contine in mod tipic cantitati mari de mancare cumparata gata preparata, de mezeluri si carne rosie, cartofi prajiti si alte alimente prajite, bauturi racoritoare bogate in zahar. Adolescentii care, la 14 ani, aveau o astfel de alimentatie aveau scoruri mai mici la testele cognitive pana la varsta de 17 ani, arata un studiu realizat de specialistii de la University of Western Australia si Telethon Kids Institute, pe 602 participanti. Alimentatia nesanatoasa afecteaza timpul de reactie, capacitatea mentala, atentia vizuala, invatarea si memoria. In schimb, copiii care consumau cantitati mai mari de fructe si legume cu frunze verzi aveau capacitati cognitive mai bune, scrie Descopera.ro.

Mai nou, in Indonezia este ilegal sa trolezi online. Daca esti in cautare de libertate in Asia de Sud-Est, du-te in Indonezia. Guvernele din Malaezia, Cambodgia si Singapore n-au facut niciodata transferurile de putere la modul pasnic.Thailanda inca se recupereaza dupa a doua lovitura de stat in opt ani, iar ultimii doi presedinti din Filipine si-au bagat predecesorii la zdup. Indonezia a ramas exemplul demn de urmat in zbuciumata regiune, cu a 16-a cea mai puternica economie din lume si legi liberale pentru presa. Asta daca nu postezi lucruri rautacioase pe internet. Conform Legii din 2008 a Informatiei si a Tranzactiilor Electronice, cetatenii indonezieni pot intra la inchisoare daca insulta alti oameni online. Si desi legislatia are potentialul de a le pune piedici trollilor agresivi de pe internet, autoritatile au folosit-o recent pentru a le pune bete-n roate tuturor celor care reprezinta o provocare pentru conducere, noteaza Vice.