Ce stim si ce nu stim despre cavaleri si cavalerism? De la Cavalerii Mesei Rotunde, trecand prin Cruciade si romane istorice, pana la celebra serie TV, Games of Thrones, cultura si civilizatia occidentala este puternic marcata de prezenta istorica a cavalerilor medievali. Cu toate acestea, in prezent se stiu surprinzator de putine lucruri despre razboinicii investmantati in armuri stralucitoare si despre lumea acestora. La fel, putini oameni banuiesc macar, imensa influenta a obiceiurilor si codurilor cavalerilor medievali asupra comportamentului gentlemenilor de mai tarziu. Institutia cavalerismului se refera la modul de viata si la codul moral si comportamental urmat de cavalerii medievali europeni. Numele de cavaler provine de altfel din franceza veche, unde "Chevalerie" semnifica literalmente "razboinci calare", noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cu un sutien de 2 milioane $, cine se mai uita la fata? In fiecare an, Victoria's Secret lanseaza cate un Fantasy Bra, pe care-l poarta cele mai cunoscute modele in cadrul prezentarii traditionale de lenjerie intima. Anul acesta, prestigioasa casa de moda a pregatit un sutien de 2 milioane de dolari (7,1 milioane de lei), numit Dream Angels Fantasy Bras. Pretiosul articol de lenjerie intima a fost prezentat, joi, de catre frumoasa Adriana Lima (33 de ani), in cadrul unui show de moda de la Las Vegas. Sutienul este impodobit cu 16.000 de diamante, rubine si safire, si a necesitat 2.380 de zile sa fie confectionat. "Sunt onorata ca am fost aleasa sa-l port, nu o sa uit niciodata aceasta experienta", a spus Adriana, informeaza Click.ro.

O femeie sustine ca a filmat un OZN in Liverpool: "A fost incredibil. N-am vazut asa ceva in viata mea". O tanara mama din Liverpool, in varsta de 28 de ani, a filmat un obiect zburator neidentificat foarte ciudat, ale carui culori s-au schimbat din albastru in rosu. Conform The Mirror, Giedre Misiunaite se afla afara impreuna cu sotul sau, intr-o noapte, cand a observat acel obiect luminos pe cer: "Eram acolo in spatele curtii, fumand, iar sotul meu mi-a zis 'ia uite ce-i acolo!'. Era o lumina albastra care dupa aceea a ramas nemiscata - ca si cum ar fi plutit - dupa care a inceput sa se miste foarte-foarte rapid inainte si inapoi. Apoi s-a facut rosie lumina. Dupa care a ramas nemiscata si a disparut, insa s-a intors 10 minute mai tarziu." a povestit femeia pentru ziarul britanic, conform stirileprotv.ro.

Un britanic de 5 ani e cel mai destept copil din lume. Un baietel din Marea Britanie e cel mai destept copil din lume! La doar 5 ani si 11 luni, Ayan Qureshi a uimit lumea intreaga cu inteligenta sa sclipitoare, reusind sa treaca peste un test dificil si pentru studentii eminenti din universitatile lumii. Mai exact, desi abia a inceput scoala primara, el a luat cu usurinta testul dat de Universitatea Birmingham, in urma caruia a obtinut certificatul de absolvire pentru cei mai pregatiti specialisti IT ai Microsoft, unde a participat alaturi de candidati adulti. Baiatul a terminat cerintele testului inainte de epuizarea celor doua ore disponibile. Ayan a stabilit astfel un nou record mondial, fiind cea mai tanara persoana care a trecut de un examen Microsoft, depasind recordul detinut de Mehroz Yawar, un baietel in varsta de 6 ani si jumatate, din Pakistan, scrie Libertatea.ro.

Au ramas blocati la inaltimea de 240 m. Din nou teroare la Ground Zero, New York! Doi alpinisti utilitari, Juan Lopez (33 de ani) si Juan Lizama (41 de ani), au ramas suspendati mai mult de o ora, miercuri, pe o platforma mobila in dreptul etajelor 68- 69 ale Turnului One World Trade Center, la 240 de metri inaltime. Incidentul a fost cauzat de ruperea unui cablu ce sustinea platforma in jurul orei 13.00. Au fost momente de groaza pentru cei doi lucratori, care au vazut moartea cu ochii pana ce pompierii au taiat geamurile groase ale cladirii pentru a-i salva. Norocul lor, ca erau prinsi in hamuri. Platforma inclinata la 65 de grade se balansa ingrozitor din cauza vantului, noteaza Click.ro.