​Nu e firimitura, e cea mai mica sculptura din lume! Artistul german Jonty Hurwitz sustine ca a realizat cele mai mici sculpturi din lume. Minusculele opere de arta cu forme umane pot fi trecute prin gaura unui ac sau asezate pe capul unei furnici. Sculptura "Trust", care infatiseaza o femeie, are dimensiunile de 80 x 100 x 20 microni, fiind recunoscuta drept cea mai mai mica opera de arta din istorie. Un micron este unitatea de masura pentru lungime egala cu a mia parte dintr-un milimetru. Pentru realizarea sculpurilor, artistul scaneaza mai intai modelul cu ajutorul a 200 de camere de luat vederi. Imaginile obtinute sunt printate folosind o imprimanta 3 D la un institute din Karlsruhe. Sculpturile minuscule nu pot fi vazute decat la un microscop foarte puternic, scrieClick.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Nunta cu final neasteptat in Arabia Saudita. Mirele a cerut divortul imediat ce a vazut cum arata sotia lui. O nunta, care a avut loc in orasul Medina, din Arabia Saudita, a avut un final neasteptat si tragic pentru mireasa, care a nu a mai fost dorita de sot. Cei doi nu se cunosteau si nu s-au mai vazut niciodata inainte de nunta, lucru care s-a dovedit a fi fatal pentru fericirea lor, potrivit The Mirror. Dupa nunta, femeia si-a dat valul jos, iar barbatul nu a fost deloc incantat de ce a vazut. "Nu esti femeia pe care mi-am imaginat-o. Imi pare rau, dar divortez", i-a spus imediat barbatul. Imediat dupa aceasta veste devastatoare, mireasa s-a prabusit si a devenit isterica, in timp ce invitatii au incercat sa o calmeze, anuntaStirileProtv.ro.

Ziua Internationala a... Toaletei. Iata 5 informatii care te vor uimi. 19 noiembrie, este Ziua Internationala a Toaletei, declarata de Natiunile Unite pentru prima data in 2013. Cu aceasta ocazie, Fundatia We Are Water organizeaza o serie de dezbateri in mai multe orase ale lumii si ne dezvaluie cateva informatii inedite despre accesul oamenilor la acest sistem de salubritate. 1. In prezent peste un miliard de oameni sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatile fiziologice zilnice in aer liber. Lipsa de intimitate face ca mii de femei si fete sa fie expuse riscului de abuz sau hartuire sexuala. 2. La fiecare 20 de secunde un copil moare din cauza conditiilor precare de salubritate din mediul in care locuieste si 1,8 milioane de oameni isi pierd viata in fiecare an din cauze bolilor asociate dizenteriei, informeazaClick.

Un chihuahua, primarul orasului San Francisco pentru o zi. Frida, o catelusa din rasa chihuahua, a fost pentru o zi "primarul" orasului San Francisco, in cadrul unei campanii de protectie a animalelor din acest oras. Simpaticul patruped a obtinut primul sau mandat politic onorific in primaria orasului, cu ajutorul proprietarului sau, care a licitat 5.000 de dolari pentru acest post, la o gala de strangere de fonduri pentru Departamentul de protectie si ingrijire a animalelor. Frida s-a prezentat marti dimineata la primaria orasului San Francisco, unde s-a plimbat prin incinta ei, pentru a-si cunoaste subordonatii, iar apoi a participat la o sedinta. La sfarsitul zilei, a avut loc o conferinta de presa, in cadrul careia catelusa s-a retras din functie, primind din partea angajatilor primariei, un "pachet de pensionare" - un cosulet in care va dormi, jucarii si tot felul de bunatati, scrieLibertatea.

O inchisoare veche de 130 de ani a devenit hotel. Ai sta o noapte aici? Amatorii de senzatii tari pot petrece acum o noapte intr-un hotel care s-a deschis intr-o fosta inchisoare slovena. Un hotel unic, deschis in cadrul unui fost centru de detentie din Ljubliana, Slovenia ofera clientilor o perspectiva noua asupra acestui loc in care militarii sloveni erau incarcerati la nevoie. El contine 20 de celule fiecare cu un design diferit si unic. Singurele asemanari intre ele sunt date de barele de metal de la ferestre si geamurile incaperilor, care inca sunt cele originale de la constructia din 1883, anuntaClick.