Cimitirul Diavolului, poiana unde au loc evenimente inexplicabile. In apropiere de satul Kova din regiunea Krasnoyarsk din Rusia, in mijlocul unei paduri, se afla o pajiste misterioasa, de forma ovala, unde au loc mai multe fenomene greu de explicat. Locuitorii din apropiere au sculptat pe trunchiul unui copac un chip al Satanei, ca sa-i avertizeze pe drumeti sa pastreze distanta, iar locul a fost numit Cimitirul Diavolului. Pasarile sau animalele care intra in aceasta poiana mor, dar in mod ciudat cadavrele lor nu se descompun. Vegetatia nu prea creste in zona, iar animalele evita sa se apropie. Putinii oameni care au avut curajul sa vina aici ca sa cerceteze fenomenul s-au plans de dureri de cap, greata si stari inexplicabile de anxietate, iar echipamentele de cercetare li s-au defectat brusc. Din pacate, multi exploratori care au vrut sa ajunga aici au disparut in imensa taiga ruseasca. In total 75 de persoane, intre anii 1980-1990, inclusiv trei grupuri organizate, nu s-au mai intors niciodata. Unul din cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turisti din orasul Nabarezhnye Chelny, care a plecat sa caute Cimitirul Diavolului, dar nu a mai fost vazut niciodata, relateaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un cersetor a furat o ambulanta pentru a merge la striptease. Ce le-a spus politistilor cand a fost prins. Un om al strazii din Oakland, Noua Zeelanda, a vrut sa mearga intr-un club de striptease, insa cum niciun mijloc de transport in comun nu ajungea pana la localul unde-si dorea sa mearga, barbatul a furat o ambulanta. Din pacate pentru el, cersetorul a fost arestat inainte sa apuce sa ajunga la destinatie. Barbatul le-a spus politistilor ca voia sa mearga la "Booby Trap", un local de striptease si sa vada dansatoarele la bara. Omul a furat o ambulanta care fusese parcata in fata unui spital. Autoritatile au reusit sa localizeze ambulanta urmarind semnalul unui telefon mobil lasat pe bancheta din dreapta soferului si l-au prins rapid pe barbat, care nu a protestat atunci cand a fost ridicat de oamenii legii, noteaza stirileprotv.ro.

Si-a facut masina sanie. Faci pana pe spate, dreapta, dar roata de rezerva este si ea dezumflata? Cauti repede o sanie prin apropiere si-o montezi in locul rotii. Pare incredibil, dar o astfel de isprava a fost surprinsa pe strazile inzapezite din Belovo, regiunea Kemerovo Oblast, sudul Rusiei. Un sofer cu multa imaginatie a lipit o sanie de axul rotii si-a pornit la drum. Din cauza temperaturilor de minus 15 grade Celsius de afara, barbatul n-a mai stat sa dea la pompa pe ger si si-a pus masina pe sanie. Surprinzator, saniuta n-a crapat din cauza greutatii masinii, ci s-a ales doar cu cateva pete de ulei, informeaza Click.

Fenomene inexplicabile in Romania. In dupa-amiaza zilei de 30 octombrie 2007, un MIG 27 Lanser al Fortelor Aeriene Romane a scapat ca prin minune de ciocnirea cu un OZN. Intamplarea a fost confirmata atat de pilot, dar si de imaginile surprinse din carlinga avionului. Locotenent-comandor, Marian Mitrica, efectua un zbor de antrenament, la o altitudine de 6500 de metri si avea o viteza de 850 km/ora. Aparatul plecase de la Campia Turzii. Dintr-o data el a fost lovit de niste obiecte neidentificate care i-au lovit carlinga, distrugand-o. Pilotul s-a aplecat asupra aparatelor pentru a evita curentul urias de aer care se formase dar si temperatura de -30 de grade. Desi catastrofa era iminenta, pilotul, cu ajutorul sotiei sale care se afla in turnul de control, a reusit sa ajunga cu bine la sol. Pe inregistrarea zborului se observa ca incidentul a durat 67 de milisecunde. Misterul avea sa se amplifice, odata cu inceperea anchetei. Rand pe rand, mai multe ipoteze au fost excluse. Nu s-a putut intampla o ciocnire cu o pasare, pentru ca altitudinea era foarte mare si nu s-au gasit urme organice, scrie efemeride.ro.

Ce se intampla cu "cromozomul masculinitatii" la barbatii care fumeaza? Pe langa multele efecte nocive cunoscute ale fumatului, cercetatorii au mai descoperit recent unul nou: la barbati, fumatul duce la disparitia cromozomului Y din unele celule ale sangelui. Acest fenomen ar putea explica anumite efecte nefaste ale fumatului asupra organismului masculin. La barbatii care fumeaza, cromozomul Y este absent din mai multe celule imunitare (globule albe) ale sangelui, comparativ cu barbatii nefumatori, iar proportia disparitiei cromozmului este cu atat mai mare, cu cat barbatii fumeaza mai mult. Aceasta pierdere a cromozmului Y ar putea explica de ce barbatii care fumeaza au un risc mai mare de a face cancer decat femeile fumatoare, spun cercetatorii de la Universitatea din Uppsala, Suedia, care si-au publicat studiul in jurnalul Science. Celulele care isi pierd cromozomul Y nu mor, dar functia lor biologica este perturbata, cred cercetatorii. Mai exact, ar fi vorba de faptul ca lipsa cromozomului Y perturba activitatea celulelor imunitare din sange care au rolul de a lupta impotriva cancerului, noteaza Descopera.ro.