MIRACOLE de Craciun. O mama si pruncul ei au inviat in sala de operatie. In urma cu 5 ani, cazul femeii din Statele Unite care a inviat din morti, odata cu pruncul ei nou nascut, a atras atentia lumii intregi. Tracy Hermanstofer, in varsta de 33 de ani, era internata in spital si se pregatea sa nasca. Venirea pe lume a copilului fusese programata in Ajunul Craciunului, zi in care inima viitoarei mamici s-a oprit brusc, in mod inexplicabil. Medicii au intervenit imediat printr-o cezariana, in speranta ca vor reusi sa salveze macar copilul. Din nefericire, nici micutul nu a reusit sa supravietuiasca, iar in momentul in care a fost scos din uterul mamei sale, inima lui incetase sa mai bata si nici nu mai respira. Medicii au anuntat imediat rudele lui Tracy de tragedia care tocmai avusese loc, insa conversatia lor telefonica a fost intrerupta de plansetul bebelusului, care isi revenise brusc si prezenta toate semnele vitale, potrivit spynews.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Traditie extrema in Rusia, de Craciun. Zeci de curajosi se scalda in apa rece ca gheata, convinsi ca isi intaresc sanatatea. Este o traditie de Craciun renumita in toata lumea, iar corespondenta postului britanic Sky News si-a luat inima in dinti si a incercat experienta. Ei bine, nu e chiar "Lacul Lebedelor", dar acest peisaj inghetat din Murmansk este scena unei traditii aparte. Echipati doar in costume de baie, acesti oameni se scalda, culmea, cu placere, in apa sloi. Ei formeaaza clubul celor mai curajosi inotatori. Alina inoata de cand avea 7 ani. Dupa ce a plonjat demonstrativ, Alina o initiaza pe corespondenta postului Sky News in tainele acestei traditii respectabile, potrivit stirileprotv.ro.

"Armistitiul Lui DUMNEZEU", documentul care ascunde un secret al Bisericii. Nimeni nu stie cum a ideea ca ziua de marti aduce ghinion, scrie bzi.ro. Ei bine, in Evul Mediu, Papa de atunci, satul de razboaie si conflicte, a ordonat o intrerupere a bataliilor de miercuri dimineata pana luni seara, dar si a expeditiilor de pedeapsa. Asadar, ramanea libera o singura zi, martea, in care puteai sa faci rau celor din jur.In restul timpului, in schimb, era garantata siguranta populatiei (e vorba mai ales de Franta secolului al XI-lea), potrivit rtv.net.

"Mortul" a deschis ochii chiar cand i se pregatea incinerarea pe rug: "Brusc, am vazut cum bunicul se misca". Un indian in varsta de 72 de ani, pe numele sau Deepak Singh, a "revenit la viata" cu doar cateva momente inainte sa fie incinerat, deoarece toata lumea il credea mort.Si, conform religiei Hindu, familia a inceput sa pregateasca rugul pentru arderea trupului, asa cum se procedeaza in India de mii de ani. Corpul batranului a fost pus pe cateva bucati de lemn si haine, iar rudele s-au adunat in jurul sau, intonand rugaciunile specifice. "Si, pe masura ce volumul cantecelor crestea, brusc am vazut cum bunicul se misca. Prima data am crezut ca mi se pare, insa apoi a deschis ochii si s-a ridicat." - a mai spus nepotul, potrivit stirileprotv.ro.

Povestea uimitoare a ursului care si-a pedepsit calaul. Padurea e din ce in ce mai mica, mai neincapatoare pentru fiarele care, flamande, ies tot mai des din barlogurile lor. Purtati de instinctul firesc de a se hrani, ursii bruni care vietuiesc pe langa Muscel (judetul Dambovita) se apropie din ce in ce mai des de gospodariile oamenilor. Un fruct uitat in curte, pe o masa, sau asezat intr- un cos, este o atractie irezistiba pentru uriasul animal. Nu mai vorbim despre o oaie sau o capra lasata nesupravegheata. Pe de alta parte, nici satenii nu sunt bucurosi de apropierea tot mai mare a salbaticiunilor de curtile lor. Astfel, ursul, caruia padurea nu prea mai are ce sa-i ofere, a ajuns din vanator, vanat. A intrat in catarea pustii omului, care i-a declarat razboi, informeaza Libertatea.