Un transsexual candideaza la presedintia Poloniei. Prima deputata transsexuala din istoria Poloniei si-a anuntat vineri candidatura la alegerile prezidentiale, care vor avea loc pe de 10 mai. Anna Grodzka, in varsta de 60 de ani, este sprijinita atat de formatiunea sa, Partidul Verzilor, cat si de o alianta alcatuita din 14 organizatii civile, relateaza Agerpres. Nascuta cu sex masculin si cu numele de Krzysztof Begowski, Anna Grodzka a intrat in anul 2011 in Parlamentul polonez. Favoritul scrutinului este actualul presedinte Bronislaw Komorowski, cotat in sondaje cu aproape doua treimi din intentiile de vot chiar din primul tur, noteaza Libertatea.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Zapada albastra a bagat spaima in locuitorii din Urali. Fenomen extrem de ciudat in regiunea ruseasca Celiabinsk, in estul Muntilor Urali, in care a cazut meteoritul in 2013. Zapada este albastra! Locuitorii sunt extrem de speriati si nu isi explica ce s-a intamplat. Unii oameni din zonele in care a cazut zapada albastra s-au plans de dureri in gat, altii sustin ca au simtit un gust dulceag de la ea. Autoritatile, care au luat mostre pentru laborator, cred ca este vorba despre o contaminare cu vopsea de oua, informeaza Click.ro.

Un Obiect Zburator Neidentificat a intrerupt emisiunea TV a unui parlamentar din Peru. Pe 10 februarie, un obiect zburator neidentificat, violet, a fost filmat de o echipa de televiziune de pe o cladire inalta din Lima, capitala Perului. Conform The Examiner, publicatia Peru This Week afirma ca incidentul a avut loc in timp ce echipa TV filma pentru o emisiune care se numeste "Alto al Crimen" ("Stop crimelor", in traducere), moderata de parlamentarul Renzo Reggiardo. In inregistrarea video, Reggiardo este intrerupt de jurnalisti, care observa obiectul zburator in apropierea unei cladiri aflate la aproximativ 100 de metri departare. Echipa TV a filmat atat reactia lui Reggiardo, cat si a oamenilor aflati acolo in acel moment, care filmau si ei scena cu telefoanele mobile. De asemenea, acest OZN a fost vazut si de sute de alti oameni, care au pus inregistrarile pe Youtube, pe 11 februarie, noteaza stirileprotv.ro.

Scheletele unor indragostiti de acum 6.000 de ani, descoperite imbratisate. Doua schelete preistorice au fost descoperite imbratisate, intr-un mormant aflat in Peninsula Peloponez din sudul Greciei. Cuplul preistoric a trait in urma cu aproximativ 6.000 de ani, potrivit datarii cu carbon 14. Scheletele au fost descoperite intr-o pestera din Diros, in sudul peninsulei,, iar testele ADN au aratat ca scheletele au apartinut unui barbat tanar si unei femei tinere, scrie Libertatea.ro.

"Femeia-ghiulea" zboara din tun cu 97 km/h. Americanca Gemma Kirby din Minneapolis, Minnesota, este prima "femeie-ghiulea" din lume. Tanara de 25 de ani, acrobata la Circus Xtreme din Philadelphia, adora sa zboare din tun in timpul spectacolelor. Ultima ei cascadorie a tinut pe toata lumea cu rasuflarea taiata cand a fost aruncata cu 97 km/h pe o distanta de 32 m. Pentru "omul-ghiulea" din Marea Britanie, tunul i-a fost fatal, pentru ca Matt Cranch si-a frant gatul in 2011. Prima cascadorie cu un "om-ghiulea" a avut loc in Anglia. De atunci, s-au inregistrat, oficial, 30 de decese in cascadorii, noteaza Click.ro.