Fotografii spectaculoase cu depozite de gheata aflate in cratere de pe Mercur, realizate de NASA. Oamenii de stiinta de la NASA au obtinut cele mai detaliate imagini de pana acum care prezinta depozite de gheata ascunse in mai multe cratere situate la polul nordic al planetei Mercur, intr-o regiune in care razele Soarelui nu ajung niciodata, informeaza bbc.com. Fotografiile au fost realizate de sonda spatiala Messenger, administrata de NASA, care orbiteaza la doar cateva zeci de kilometri de suprafata acelei planete. Acea orbita a permis obtinerea unor imagini de inalta rezolutie, inainte de prabusirea programata a sondei pe suprafata fierbinte a planetei Mercur, pe 30 aprilie. Dezintegrarea sondei americane va marca incheierea unei misiuni spatiale care a avut o durata de patru ani, noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

A devenit milionara fara stirea parintilor. Jane Lu (foto), o tanara de 28 de ani din Australia, si-a construit in mai putin de un an o afacere de 10.000.000 de dolari. Desi renuntase la serviciu, aceasta si-a mintit parintii timp de sase luni ca se duce la munca. In acest timp, statea toata ziua intr-o cafenea, unde isi punea la punct afacerea, construindu-si un magazin online de haine. Ea contacta mai multe firme ce vindeau produse en-gros, facea strategii de marketing si isi promova business-ul pe retelele de socializare. Astfel, a inceput sa castige din ce in ce mai multi bani, parintii afland de acest fapt cand ea era deja milionara, informeaza Libertatea.ro.

Miracol in lumea medicala. Un copil de aproape 2 ani a fost readus la viata dupa 101 minute de resuscitare. O intamplare miraculoasa s-a petrecut in Pennsylvania, acolo unde un baietel in varsta de 22 de luni a fost readus la viata dupa 101 minute de resuscitare. Micutul Gardell Martin se juca cu cei doi frati ai sai, pe 11 martie, cand a cazut in apele reci ale unui rau de pe proprietatea familiei sale, din Mifflinburg. El a fost scos din apa de un vecin, dupa ce a fost alertat de fratii baiatului, relateaza buzfeed.com. Gardell se afla in stare grava, avand hipotermie si puls extrem de slab. El a fost transportat de urgenta la spital, timp in care a fost resuscitat constant. Temperatura sa scazuse la doar 24 de grade Celsius, iar medicii ii dadeau putine sanse de supravietuire. Cu toate acestea, o echipa de 50 de persoane a efectuat constant manevre de resuscitate, iar dupa 101 minute au reusit sa-i ridice temperatura si sa-i readuca pulsul, fapt ce e a facut ca inima sa reporneasca imediat, relateaza stirileprotv.ro.

Kalachi, satul kazah care a adormit: o maladie misterioasa ii uimeste pe cercetatori. Locuitorii satului Kalachi din Kazahstan sunt afectati, de doi ani, de o maladie misterioasa care ii face sa intre intr-un somn adanc, ce dureaza uneori saptamani la rand, si, desi cauza acestei ciudate boli nu a fost inca descoperita, satenii refuza sa se mute din localitatea natala. Intr-o zi din vara anului trecut, Viktor Kazachenko a pornit la drum, prin stepele din nordul Kazahstanului, unde se afla satul Kalachi, informeaza theguardian.com. Barbatul conducea spre cel mai apropiat oras pentru a rezolva unele probleme personale, dar nu a mai ajuns la destinatie. Integral in Descopera.ro.

Fantoma unei fetite, surprinsa bantuind prin padure. O imagine care iti da fiori a fost surprinsa la marginea unei paduri, undeva prin SUA. O camera de supraveghere cu senzor de miscare a surprins o imagine care te lasa fara cuvinte. Un cerb care a trecut prin zona a declansat camera, care a inregistrat animalul care statea cuminte si privea spre ceea ce se pare a fi o fetita. Aparitia seamana cu fantoma unui copil imbracat in rochie sau intr-un fel de roba, care plutea cumva deasupra solului. Ce e bizar, pe langa faptul ca nu se explica imaginea difuza a micutului, e faptul ca animalul observase aparitia pe care noi, oamenii, nu am fi vazut-o cu ochiul liber, scrie Libertatea.ro.