Cele mai vechi bijuterii din lume dateaza din urma cu 130.000 de ani. Cele mai vechi bijuterii din lume, realizate in urma cu 130.000 de ani, descoperite in Croatia la sfarsitul secolului al XIX-lea, au fost autentificate de oamenii de stiinta din aceasta tara. Descoperite in urma cu mai bine de un secol intr-un sit preistoric din Croatia, mai multe gheare de vulturi si-au deconspirat secretul: ele reprezinta intr-adevar cele mai vechi bijuterii din lume, fiind confectionate in urma cu 130.000 de ani de catre neanderthalieni, cu multe mii de ani inainte de aparitia in Europa a omului modern, scrie lexpress.fr, citat de Mediafax. "Atunci cand am examinat opt gheare de codalb, am remarcat numeroase urme de taieturi si mi-am dat seama imediat: ghearele au fost modelate de mana unei fiinte umane", a spus Davorka Radovcic, conservatoare la Muzeul de Istorie Naturala din Zagreb, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Si-a descoperit talentul la pictura dupa ce a ramas orb. Tablourile realizate de un barbat din SUA depasesc orice imaginatie. Un pictor din Texas, SUA, uimeste cu talentul sau incredibil de a realiza tablouri in culori vibrante, infatisand peisaje si persoane cu o precizie remarcabila, astfel incat nimeni nu ar ghici ca pictorul este orb. John Bramblitt si-a pierdut vederea in urma cu 13 ani, din cauza unor complicatii cauzate de epilepsie, scrie The Independent. Simtindu-se deconectat de lumea inconjuratoare si deprimat, John a inceput sa picteze. In timp, el a inceput recunoasca diverse tablouri simtindu-le textura si tot asa a invatat sa picteze, folosindu-se de linii largi si amintirile de pe vremea cand putea sa vada, anuntaStirileProtv.ro.

O americanca ce era condamnata la moarte a stat 22 de ani dupa gratii fara sa fie vinovata! In 1990, Debra Milke a fost condamnata la moarte, pentru ca ar fi tocmit doi asasini care sa ii impuste baietelul in varsta de patru ani. Condamnarea ei s-a bazat atunci pe dovezile aduse de un detectiv care, intre timp, a fost discreditat de autoritati si care a sustinut la momentul procesului ca femeia i-ar fi marturisit crima. 22 de ani Debra Milke care isi astepta pedeapsa capitala de la un an la altul si-a sustinut nevinovatia. Recent, un un judecator i-a dat dreptate si a retras toate acuzatiile formulate impotriva ei. Femeia are de gand sa dea in judecata statul american, informeazaLibertatea.

Oamenii de afaceri din Rusia au scos la vanzare aer din Siberia la conserva. Care este secretul acestuia. Un grup de oameni de afaceri din Siberia a inceput sa vand aer la conserva, sustinand ca respectivul aer provine din "Pestera lui Yeti". Vladimir Makuta, cel care conduce districtul in care se afla pestera, sustine ca respectivul aer este extrem de curat si are un efect benefic, fiind considerat chiar un Viagra natural, potrivit Oddity Central. Campania de marketing a produsului insista asupra faptului ca cei care pur si simplu respira aerul devin mai puternici, asemeni unui Yeti. De asemenea, devin instantaneu mult mai buni in pat. O singura conserva cu aer din "Pestera lui Yeti" costa 300 de ruble, adica trei dolari americani. Insa, nu toata lumea s-a lasat pacalita de asa-zisul aer miraculos, scrieStirileProtv.ro.

Turcii nu se joaca. 18.000 de euro amenda pentru un SMS! O lege propusa in urma cu cateva luni, al carei termen asteptare pentru a intra in vigoare va expira in curand, ii va proteja pe cetatenii turci de agresiunea mesajelor electronice - SMS sau e-mail -, pe care le primesc fara acceptul lor pe telefonul mobil sau pe adresele electronice. Campaniile publicitare agresive purtate de anumite companii in mediul virtual vor trebui foarte bine gandite de expeditori deoarece SMS-urile sau mailurile vor putea fi trimise doar acelor persoane care sunt de acord sa primeasca astfel de informari. In acest sens, noteaza cnnturk, firmele vor trebui sa obtina in prealabil acceptul destinatarilor. In cazul unei reclamatii care demasca bombardamentele cu sms-uri si mailuri nedorite, firmele sunt pedepsite drastic cu amenzi care pot sa ajunga chiar si la 50.000 de lire, adica aproximativ 18.000 de euro, anuntaLibertatea.