A facut febra de la branza Barbatul in varsta de 42 de ani s-a luptat timp de trei saptamani cu ceea ce parea o raceala - avea febra, stari de voma, tuse, dureri de cap si frisoane. Cand a vazut ca dupa mai multe zile acestea nu cedeaza la tratamentul cu antibiotice, a mers la Institutul Matei Bals din Bucuresti, unde medicii au stabilit ca avea si ficatul foarte marit si lichid colectat in jurul colecistului. Diagnosticul pus a fost de febra Q, o afectiune cauzata de infectia cu patogenul Coxiella burnetti, care se transmite de la bovinele, oile sau caprele bolnave la om prin lapte sau branza. Tocmai de aceea, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges au anuntat ca vor incepe o ancheta pentru a depista sursa infectarii. In acelasi timp, epidemiologii sfatuiesc oamenii sa nu cumpere branzeturi din locuri neautorizate, scrie Libertatea.

Faze TariFoto: Colaj foto

O fata din Arabia Saudita care traia pe strazi s-a imbogatit dupa ce aceasta poza cu ea a fost postata pe Twitter O fata din Arabia Saudita - unul dintre cei 83.000 de copii fara adapost din aceasta tara - a primit mii de lire sterline in donatii, dupa ce un barbat si-a facut un selfie cu ea si l-a postat pe Twitter. In fotografie fata poarta un tricou de-al echipei de fotbal Al-Ittihad. Potrivit Saudi Gazette, barbatul a fost obligat sa isi ceara scuze dupa ce a postat selfie-ul respectiv, dar si o alta poza, in care fata cauta mancare intr-un tomberon de gunoi, pe Twitter. Barbatul si-a atras numai critici, insa pozele au avut un impact atat de mare incat oamenii au inceput sa doneze bani si cadouri pentru fata. Pilotul Yazeed Al-Rajhi i-a dat fetei peste 9.000 de lire sterline, un alt barbat la fel, iar un om de afaceri s-a angajat sa-i ofere o alocatie lunara pe viata. Iar acestea au fost doar o parte dintre donatii, informeaza Stirile PRO TV.

O femeie de 92 de ani a facut ravagii in parcare: In 30 de secunde a lovit 9 masini! In ultimii ani s-a discutat foarte mult despre varsta la care un sofer ar trebui sa renunte la permisul de conducere. Daca varsta la care il poti obtine difera in functie de tara, varsta pana la care iti poti exercita acest drept nu este delimitata exact. O femeie in varsta de 92 de ani a venit intr-o dupamiaza la un supermarket pentru a-si face cumparaturile. Pana aici nimic special. Si-a parcat masina si a intrat in magazin, dar la iesire, ceva absolut incredibil s-a intamplat. Femeia a pierdut controlul masinii si a facut un adevarat haos in parce. In doar 30 de secunde a reusit sa loveasca nu mai putin de 9 masini. Politistii din Mayville (Wisconsin) au fost informati de acest eveniment si au urmarit camerele de luat vederi. Au identificat-o foarte repede pe femeia in varsta de 92 de ani si au chemat-o la sectie pentru a da explicatii, scrie Cancan.ro.

O adolescenta a uimit lumea medicala. Risca sa moara de fiecare data cand transpira Alexandra Allen, o americanca de 17 ani, e alergica la apa si risca sa moara de cate ori face dus sau transpira. Alergia de care sufera e atat de rara, incat afecteaza doar 35 de persoane din intreaga lume. Tanara e nevoita sa faca dusuri reci si extrem de rapide, o baie in cada fiind exclusa, intrucat ii declanseaza inflamatii severe. Ea sta doar intr-un mediu racoros ca nu cumva sa transpire. Alexandra a descoperit ca sufera de aceasta afectiune la varsta de 12 ani, cand a ajuns la spital cu hemoragie interna dupa ce a inotat intr-o piscina, scrie Libertatea.

Un sofer a fost prins pe o autostrada in timp ce se uita la "Stapanul inelelor", la 96 de km/h. Reactia politistilor El a fost oprit de politisti, joi dimineata, in timp ce se uita la film si conducea o camioneta Ford Transit, pe bordul careia avea un DVD player portabil, relateaza The Telegraph. Soferul ar putea aparea in instanta, fiind acuzat ca a condus imprudent. Politia din Surrey s-a amuzat de incident si a povestit fanilor de pe Twitter despre intamplarea din trafic. "Tocmai am oprit un fan #Lord of the rings. Sa te uiti la DVD in timp ce conduci nu e bine", au transmis oamenii legii. Inevitabil, utilizatorii au replicat prin diverse mesaje cu trimitere la trilogia fantastica, anunta Stirile PRO TV.