Cinci armate legendare de mercenari. Unele dintre cele mai temute armate din istorie erau formate din mercenari, luptatori pe cont propriu care nu serveau o natiune sau un rege. Multi dintre acesti soldati ai "destinului" nu erau altceva decat asasini platiti care isi vindeau abilitatile celui care oferea mai mult, pregatiti mereu sa schimbe partea pentru pretul corect. Altii, in schimb, respectau coduri riguroase de etica si onoare, precum si o ierarhie la fel de sofisticata ca cea din armatele nationale. 1. Compania Alba. "Compania Alba" a fost una dintre cele mai infame asa-numite "companii libere" - grupari paramilitare platite pentru a lupta in razboaiele italiene din secolul al XIV-lea. Compania a cunoscut celebritatea in anii 1360, inainte de a intra sub conducerea lui John Hawkwood, un englez care a fost numit cavaler pentru serviciul adus in timpul Razboiului de 100 de ani. Sub conducerea lui Hawkwood, Compania Alba a devenit o armata de mercenari de elita in Italia. Trupele sale, alcatuite din soldati englezi, germani si maghiari erau cunoscute pentru talentul cu care manuiau lancea si arcul, dar si pentru atacurile surpriza si disponibilitatea de a lupta noaptea sau pe vreme urata, scrie Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

O eleva din SUA, data afara de la balul de absolvire din cauza rochiei sale. Cum arata tinuta care i-a nemultumit pe dascali. O tanara din Muskegon, SUA, a crezut ca si-a gasit rochia perfecta pentru balul de absolvire, insa nu si-a imaginat ca seara se va termina prost tocmai din cauza tinutei sale. Mireya Briceno a fost data afara de la balul de absolvire a liceului, intrucat profesorii sai au fost de parere ca rochia fetei era prea indecenta pentru eveniment. Desi nu este sigura ce regula a incalcat, Mireya banuieste ca spatele gol al tinutei sale este detaliul care i-a nemultumit pe dascali, noteaza stirileprotv.ro.

Oamenii care sunt pierduti in timp. Intr-o dimineata din 2008, Naomi Jacobs, pe atunci in varsta de 32 de ani, s-a trezit fara sa-si aminteasca ultimii 17 ani din viata. Toate amintirile legate de trecutul sau, de abuzul de droguri, de lipsa de bani si de perioada in care a locuit pe strada i s-au sters din memorie. Tanara spune ca ultimul lucru pe care si-l aminteste este ca impartea o camera cu paturi suprapuse cu sora ei, dar si ca se gandea cu emotii la un test la franceza. Opt saptamani mai tarziu si-a amintit tot, insa pana atunci a fost nevoita sa reconcilieze lumea secolului XXI cu ea la 15 ani. Acest lucru a insemnat sa invete sa foloseasca noile tehnologii, cum ar fi smart phone-urile, dar si sa se impace cu ideea ca are un fiu de 10 ani. Din punct de vedere medical, Jacobs a suferit ceea ce se numeste amnezie disociativa. Practic, acest lucru inseamna ca nu exista o explicatie fiziologica prin care sa fie justificata pierderea a 17 ani din viata, relateaza Descopera.ro.

"Satul Blestematilor" din Kazakhstan. Oamenii dorm zile la randul, apoi se trezesc cu nevoia incontrolabila de a face sex. O intreaga comunitate din Kazakhstan sufera de o boala ciudata, care ii determina sa doarma zile la randul. Ce e si mai ciudat e ce se intampla cu ei odata ce se trezesc. Iar cateva dintre efectele adverse ale acestei boli ameninta sa dezbine mica comunitate a satului din Kazakhstan. Barbatii din Kalachi, localitate care a ajuns sa fie cunoscuta drept "Satul Blestematilor", se lupta se pare cu pofte sexuale care nu pot fi controlate, dupa ce se trezesc din somn. De asemenea, pensionarii afectati de bizara boala au inceput sa foloseasca cuvinte pana acum de neimaginat pentru linistita comunitate rurala, informeaza stirileprotv.ro.

Frumoasa asta cauta marinar pentru calatorii in jurul lumii. Liz Clark (34 de ani) a primit un iaht, in urma cu 10 ani, de la un profesor octogenar, care ii predase la facultate. Atunci, acesta o rugase sa-i "plimbe" ambarcatiunea in jurul lumii si sa tina un jurnal. Tanara s-a tinut de promisiune: a ajuns in cele mai exotice insule din Pacific sau Atlantic si a umblat cat altii intr-o viata, insa, acum, frumoasa blonda nu vrea sa continue aventura de una singura si este in cautarea unui marinar bine pregatit, scrie Libertatea.ro.