Iti vine sa crezi asa ceva? De cand nu s-a mai uitat Papa Francisc la televizor. Papa Francisc a declarat ca nu s-a mai uitat la televizor din 1990, nu foloseste Internetul si citeste doar stirile despre fotbal din ziare, iar pentru acest lucru aloca maxim zece minute. "Nu m-am mai uitat la televizor din 1990. Este o promisiune pe care i-am facut-o Fecioarei din Carmel in noaptea de 15 iulie 1990", a declarat Papa Francisc. Intrebat daca are un motiv anume pentru care nu urmareste emisiunile televizate, el a raspuns: "Mi-am spus ca nu este pentru mine". Papa Francisc este cunoscut ca fiind un suporter de fotbal, dar sustine ca nu se uita la meciurile echipei favorite, San Lorenzo, dar afla rezultatele de la Garda Elvetiana, corp militar aflat in serviciul papei. El afirma ca printre lucrurile care ii lipsesc de cand a fost ales papa se numara mersul la pizzerie. Desi i-a fost livrata pizza la Vatican, "nu este acelasi lucru". "Ideea este sa mergi acolo", a explicat el, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Nimeni nu a reusit sa mearga pe aceasta bicicleta. Motivul este de-a dreptul banal. Mersul pe bicicleta este una dintre deprinderile pe care le inveti in copilarie si nu le mai uiti niciodata. Cel putin, asa ar trebui. Un inginer a construit insa o bicicleta pe care nimeni nu a reusit sa mearga mai mult de un metru. Stim ca, atunci cand mergem pe bicicleta, coarnele se misca in aceeasi directie cu roata. Acest mecanism este bine imprimat in creierul nostru si face parte din motivul pentru care nu uitam niciodata sa mergem pe bicicleta. Dar ce se intampla daca tot ce ai invatat in momentul in care te-ai urcat prima oara pe bicicleta nu se mai aplica? Niste ingineri au construit o bicicleta speciala si au dovedit mersul pe bicicleta implica si un proces cognitiv, nu doar unul mecanic. Au schimbat felul in care se coordoneaza coarnele cu roata din fata si nimeni nu a mai reusit sa pedaleze mai mult de un metru fara sa cada. Astfel, zic ei, ca sa inveti sa mergi pe aceasta bicicleta, trebuie sa "uiti" mai intai sa mergi pe o bicicleta normala, anuntaStirileProtv.ro.

Gravida, goala pe bulevard! Protest extrem impotriva violentei obstetrice. O organizatie feminista din Brazilia a organizat un protest extrem pe bulevardul Paulista, una dintre cele mai importante artere din Sao Paulo, pentru a protesta impotriva violentei obstetrice. Sara Winter, o reprezentanta a organizatiei "Bastardas", s-a dezbracat pe strada, desi este in al treilea trimestru de sarcina, pentru a protesta impotriva epiziotomiei, o manevra chirurgicala practicata in timpul nasterilor dificile prin care este taiat perineul mamei, adica regiunea dintre organele genitale si anus. O echipa de medici din Brazilia, o alta tara cu un numar foarte mare de epiziotomii, se refera la utilizarea excesiva a acestei practici ca la o forma de "violenta obstetrica". Adica acea situatie in care orice travaliu este considerat patologic, cand o femeie este automat transformata intr-un pacient si proceduri medicale si farmacologice sunt practicate de rutina fara a-i permite mamei sa ia decizii cu privire la propriul ei corp, informeazaLibertatea.

Au mers la ecografie, dar nu s-au asteptat niciodata la asa ceva.Ce au vazut atunci cand medicul le-a aratat bebelusul. Daca pe vremuri, de sarcina se ocupa mama, acum lucrurile au evoluat, tehnologia ne-a schimbat si in ceea ce priveste sarcina, parintii isi cunosc micutul cu multa vreme inainte ca acesta sa se nasca, scrie protv.ro. In prezent, mamicile merg la controale ginecologice regulate, pot adresa medicului care se ocupa de ele orice fel de intrebare in legatura cu fatul, se bucura de bebelusul pe care il poarta in pantece cu luni bune inainte ca el sa vina pe lume. De data aceasta, Paul si Cheryl, un cuplu din Marea Britanie, asteapta sa vina pe lume cel de-al doilea copil al lor. La ultimul control medical, cei doi parinti se asteptau sa il vada pe micut, sa afle cat mai multe lucruri despre starea lui de sanatate, dar nu s-au asteptat nici macar o secunda la ceea ce avea sa urmeze. Cand au primit ecografia, micutul le-a confirmat ca se simte excelent in burtica mamei lui, iar pe ecografie se vede cum face cu manuta semnul OK, scrieStirileProtv.ro.

Catelul care are doar 10 cm. Pip, un pui de mops, e cel mai mic catel din Marea Britanie si poate chiar si din intreaga lume. Patrupedul, in varsta de patru luni, are doar 10 cm inaltime si cantareste 540 de grame, avand doar jumatate din marimea celorlalti patru frati ai lui. Stapanul sau l-a dus la veterinar, unde medicii i-au spus ca micutul e perfect sanatos, doar ca s-a oprit din crestere, anuntaLibertatea.