Cand pasiunea ucide: opt inventatori omorati de propriile creatii Otto Lilienthal, omorat de propriul planor, Numit si Regele Planorului, Lilienthal a fost prima persoana care a inregistrat succes in mai multe zboruri succesive cu planorul. Ziarele si revistele internationale au publicat fotografii cu Lilienthal zburand, care au oferit un nou imbold ideii publice si stiintifice conform careia masinile de zbor vor deveni realitate, dupa o perioada lunga de indoieli, in care posibilitatea omului de a zbura reprezenta doar o utopie. Visul a fost intrerupt, cel putin pentru o perioada, dupa ce pionierul aviatiei s-a prabusit de la o inaltime de 17 metri, rupandu-si coloana vertebrala. William Bullock si tiparnita care i-a adus moartea. Bullock a fost un inginer american, a carui inventie din 1863 a revolutionat industria tiparitului prin printarea rotativa la o viteza uluitoare. Creatia sa a fost, in final, si cea care i-a adus moartea. In timp ce lucra la reparatia unei prese, acesta si-a prins piciorul in rotile masinariei. Desi a reusit sa evadeze din stramtoare, in cateva zile o cangrena i-a cuprins piciorul, iar Bullock a murit in timpul operatiei de amputare. Integral pe Playtech.ro.

Faze TariFoto: Colaj foto

Un barbat din Germania a fost atacat si ucis de un elefant, pe strada. Animalul evadase de la un circ Un barbat care isi facea plimbarea de dimineata in apropierea unui orasel din sud-vestul Germaniei a fost atacat si ucis de un elefant. Animalul, o femela de 34 de ani, evadase de la un circ din apropiere, iar ulterior a fost prins si dus la o gradina zoologica. Insa politia a deschis o ancheta, fiindca evadarea elefantului are elemente suspecte. Gardul electric al tarcului fusese dezactivat, lucru pe care elefantul n-ar fi reusit sa-l faca de unul singur. Conducerea circului arata cu degetul spre o organizatie de aparare a drepturilor animalelor, care a mai eliberat animale de la circ, considerand ca sunt chinuite. Organizatia se apara insa si spune ca nu i-ar fi dat drumul elefantului, in primul rand ca sa nu-l puna pe el in pericol, informeaza StirileProTv.

O prostituata a devenit sotia unui miliardar austriac: cei doi au facut nunta la bordel "Rolul" lui Richard Gere este jucat in viata reala de Klaus Schweikert, in varsta de 58 de ani, un investitor plin de bani din Viena. Tanara care l-a cucerit este Lucie, de 28 de ani, care isi castiga painea vanzandu-si trupul, exact ca Julia Roberts in pielea personajului Vivian Ward, din "Pretty Woman" (n.r. - "Frumusica"). Spre deosebire de filmul realizat in 1990, Lucie nu a trebuit sa petreaca o saptamana alaturi de clientul ei. Schweikert si-a dat seama ca ea este aleasa dupa doar doua ore de sex, care l-au costat 260 de euro. La doua saptamani de la prima intalnire, barbatul s-a intors la bordel si a cerut-o de nevasta, daruindu-i un inel cu safire, diamante si rubine, dar si o masina de lux, cu multi cai putere. In scurt timp au facut si nunta, la locul de munca al Luciei. De altfel, Klaus isi lasa nevasta sa lucreze la bordel in continuare, insa aceasta "a avansat" de la postul de prostituata, la cel de barmanita. "Ca sa nu fie sotul gelos", a explicat tanara, scrie Libertatea.

Cinci locuri reale pe care stiinta nu le poate explica Misterioasele lumini din Hessdalen. Ciudatele globuri de lumina care apar deasupra vaii Hessdalen din Norvegia nu au putut fi, pana de curand, explicate in mod convingator. Fenomenul consta in aparitia unor sfere luminoase, ce pot fi de marimea unor masini, deasupra vaii Hessdalen. Unele plutesc lent pe cer, putand persista pana la 2 ore, altele se aprind si se sting sau "zboara" foarte rapid, disparand in cateva secunde. Cercurile vrajite din Namibia. In desertul din Namibia, sudul Africii, exista o serie de formatiuni stranii, care isi fac aparitia pe neasteptate si despre care localnicii spun ca ar fi create de pasii zeilor. Desi au fost investigate cu mijloace stiintifice, pana acum nimeni nu a reusit sa le dezlege misterul. Cercurile vrajite apar pe suprafete inverzite, sub forma unor zone cu diametrul de minimum de 2 metri si maximum 12 m, unde nu mai creste iarba, scrie Playtech.

Iubita i-a cerut sa-i dovedeasca ca e la serviciu, la spital, iar el a pozat holul. Detaliul terifiant care apare in imagine Andrew Milburn, care lucreaza la Leeds General Infirmary, a surprins pe camera ceea ce pare a fi stafia unei fetite. I-a trimis apoi poza iubitei lui, fara sa observe detaliul. Insa tanara a sesizat imediat prezenta bizara, a postat fotografia pe Facebook si in foarte scurt timp a fost redistribuita de mii de ori, relateaza The Mirror. Andrew Milburn a spus ca fotografia a fost facuta vineri noapte, cand a intrat in tura: "Iubita mea mi-a cerut sa-i demonstrez ca sunt de serviciu si am facut poza in timp ce ma indreptam spre birou. Fara sa stiu, am pozat o stafie care era pe hol. De cand este pe Facebook, poza a primit zeci de mii de like-uri si au comentat-o chiar si oameni din America." "Fotografia a ajuns si la un grup de investigatori de fenomene paranormale, iar acestia spun ca aparitia este autentica", a mai spus Andrew, informeaza StirileProTv.