​Doi tineri au inventat clanta care se curata singura. Doi adolescenti din Hong Kong au ajuns cunoscuti in toata lumea dupa ce au pus la cale un dispozitiv care se curata singur dupa ce e atins. Cei doi baieti de 17 si 18 ani se pot lauda cu o clanta care distruge germenii in proportie de 99,8%. Acestia au creat un maner din dioxidul de titan, un adevarat ucigas de bacterii, mai ales cand este expus la lumina ultravioleta. Baietii au creat un maner cilindric din sticla, cu senzori, in interiorul caruia exista un bec led. Cand cineva atinge clanta, becul se aprinde si se activeaza dioxidul de titan, care omoara pe loc bacteriile. Costurile inventiei se ridica la 11 euro de dispozitiv, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Un tanar de 31 de ani se iubeste cu o femeie de 91 de ani. "Imi plac ridurile ei...". Kyle Jones este in floarea tineretii, dar isi petrece zilele alaturi de o babaciune, scrie supertari.ro. Iubita lui are 91 de ani, adica i-ar putea fi nu mama, nu doar bunica, ci chiar strabunica. Marjorie McCool, acesta e numele ei, se poate lauda ca are la varsta ei cel mai tanar partener de viata. Diferenta dintre ei este cea mai mare din lume, faceti socoteala si veti obtine acelasi rezultat ca noi: 60 de ani. "De multe ori am impresia ca e fiul meu. Asta pana cand ajungem in pat", spune nonagenara. "Aveam vreo 12-13 ani cand mi-am dat seama ca am o slabiciune pentru femeile in varsta. Imi plac ridurile lor, culoarea parului lor", marturiseste Kyle Jones, anuntaRTV.

A venit imbracata la bal cu o rochie facuta din foi de matematica. Mesajul din spatele acestui gest a doborat internetul. In loc sa dea sute de dolari pe o rochie pe care o purta intr-o singura seara, Erinne Paisley a vrut sa ajute fetele din intreaga lume care nu au acces la educatie. Tanara a venit imbracata la balul de absolvire in rochie facuta din foi de matematica si a incercat sa le atraga atentia tuturor cu mesajul ei:"Eu mi-am primit educatia. Nu toate femeile din aceasta lume au acest drept". Peste 62 000 000 de fete din intreaga lume nu au acces la educatie din cauza barierelor sociale, iar acest lucru se pare ca a stat la baza mesajului conceput de Paisley, informeazaStirileProtv.ro.

A aparut WC-ul care straluceste in intuneric. Cand s-a lovit in baie, intr-o noapte, americanul Dave Reynolds a luat o hotarare ferma. Sa faca ceva pentru ca oricine sa nimereasca WC-ul pe intuneric fara sa se raneasca. Asa i-a venit ideea sa inventeze colacul de WC fosforescent. El si-a prezentat recent creatia. WC-ul care lumineaza poate fi de ajutor si pentru copii, si pentru batrani, care au probleme la toaleta. "Am intrat in baie intr-o noapte si era sa-mi sparg capul impiedicandu-ma de WC. De aceea m-am gandit ca ar fi de mare ajutor un colac fluorescent", a explicat Reynolds. Colacele luminoase costa intre 15 si 50 de dolari (intre 60 si 200 de lei), scrieClick.

Cum scapa chinezii de masinile vechi. Piata auto din China este intr-o continua crestere, iar normele impuse de conducerea statului asiatic s-au innasprit considerabil in ultimii ani. Multe dintre masinile vechi care circulau pe drumurile Chinei nu mai indeplinesc regulile referitoare la emisii, iar acestea merg direct la groapa de gunoi, anuntaLibertatea.