Ultimul om de Neanderthal a trait pe teritoriul Romaniei. Un fragment de maxilar uman descoperit in Pestera cu Oase din sud-vestul Romaniei a oferit oamenilor de stiinta o dovada certa care atesta incrucisarile dintre omul modern si omul de Neanderthal pe teritoriul Europei in urma cu aproximativ 40.000 de ani. Epopeea analizei fragmentului de os a inceput acum 13 ani, cand un grup de speologi din Timisoara a descoperit in Pestera cu Oase din Caras Severin maxilarul unui barbat pe care antropologii l-au botezat "Ion". Pentru a intelege mai bine din ce tip de om face parte, s-a incercat extragerea de ADN din fosila, dar tentativele au fost nereusite pana anul acesta, cand tehnologia avansata a facilitat procesul. Zeci de savanti au participat la analiza ADN-ului, cu ajutorul unei aparaturi de milioane de dolari. Dar a meritat, sustin antropologii in revista The Scentist. Concluzia e uimitoare: osul apartine unui stramos al romanilor, care a trait in urma cu 40.000 de ani si care impartaseste cele mai multe similaritati cu omul de Neanderthal, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Un client sustine ca a fost servit cu carne de sobolan la un fast food. Ce au aratat analizele.Un restaurant KFC din Los Angeles s-a confruntat saptamana trecuta cu acuzatiile unui client care sustinea ca a fost servit cu un sobolan prajit, primit intr-un meniu. Devorise Dixon (25 de ani) a postat pe contul de Facebook mancarea pe care a primit-o, afirmand ca dupa ce a muscat dintr-o bucata de carne, a constatat ca avea o textura de cauciuc si ca managerul restaurantului respectiv i-a spus ca este un sobolan, scrie Huffington Post. Reprezentantii KFC au incercat imediat sa ia legatura cu clientul nemultumit, insa acesta nu ar fi fost cooperant cu investigatia. Avocatul companiei a reusit intr-un final sa obtina bucata de carne si a trimis-o la un laborator pentru analize. Testele au aratat ca este vorba de carne de pui, iar compania analizeaza in prezent posibilitatea de a luat masuri legale impotriva tanarului, anuntaStirileProtv.ro.

Acum poti zbura la serviciu cu minielicopterul personal. Doar ce a fost testata masina zburatoare, ca un alt aparat ii face concurenta. Este vorba despre Volocopter, un elicopter electric de mici dimensiuni, aflat in teste de doi ani. "Este ideal pentru a merge la serviciu fara sa-ti faci griji ca ramai blocat in trafic", au declarat reprezentantii companiei germane care se mandreste cu Volocopterul. Costa circa 300.000 de euro si va fi disponibil in curand, pentru publicul cu dare de mana. Aparatul are viteza maxima de 100 km/h, o autonomie de 60 de minute si va putea atinge maximum 2.000 m altitudine. Va fi disponibil in varianta cu un loc si cu doua locuri, informeazaLibertatea.

Baiatul de 11 ani care nu a mancat niciodata mancare solida si traieste doar cu o cutie de Nesquik pe zi. Un baietel de 11 ani din Marea Britanie nu a mancat niciodata mancare solida, ci traieste doar cu o cutie de Nesquik pe zi, spre disperarea mamei sale, care a incercat sa-i schimbe acest obicei alimentar. Nicholas Woodcraft supravietuieste doar cu milkshake de banane si bea o cutie intreaga de pudra cu lapte in fiecare zi. Mama sa, Rosanne (45 de ani) sustine ca fiul ei face asta de ani de zile incat mandibula lui "nu stie cum sa mestece", relateaza Daily Mail. Pe langa faptul ca dieta baiatului nu este deloc diversificata, el consuma zilnic o cantitate uriasa de calorii - 2.800, dar si 98 de lingurite de zahar. Mama lui Nicholas sustine ca pana acum doi ani, baiatul manca si alte preparate, cum ar fi piureuri sau alte lichide, insa in ultimii doi ani a refuzat orice altceva in afara de Nesquik, scrieStirileProtv.ro.

Ce suma colosala va trebui sa-i dea fostei sotii, lunar, pentru ca a inselat-o. Magistratii italieni au decis ca, in urma procesului de partaj, Veronica Lario, fosta sotie a lui Silvio Berlusconi, sa primeasca suma de 1,4 milioane de euro pe luna. Judecatoarea a decis aceasta suma, respingand cererea pe care avocata Veronicau Lario o facuse si prin care pretindea 3 milioane de euro lunar de la Silvio Berlusconi. Magistratul a decis ca Silvio Berlusconi trebuie sa ii plateasca fostei sotii 1,4 milioane de euro lunar. "Veronica Lario, invinsa in procesul de partaj cu Silvio Berlusconi: va primi "doar" 1,4 milioane pe luna...", a titrat ironic cotidianul Corriere della Sera. Veronica Lario (in varsta de 58 de ani) a intentat divort de Silvio Berlusconi (78 de ani) in mai 2009, dupa 19 ani de casatorie si dupa o serie de aventuri extraconjugale ale liderului politic italian care au culminat cu participarea acestuia la petrecerea de majorat a unei adolescente, Noemi Letizia, anuntaLibertatea.