Faze Tari: Au cautat intr-un depozit abandonat de zeci de ani si au devenit milionari peste noapte. Ce au descoperit in cladire; A fost creat primul creier uman in laborator; Orasul in care nimeni nu iese din casa de ani de zile
A fost creat primul creier uman in laborator Faptul ca in laborator poti crea aproape orice, inclusiv tesut uman, nu mai este un soc pentru nimeni. Totusi, cercetatorii au reusit sa creeze ceva la care poate nimeni nu s-ar fi asteptat. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio au anuntat ca au obtinut primul creier uman aproape complet format in laborator, in cadrul unui studiu care ar putea sa duca la o accelerare spectaculoasa a cercetarilor din domeniul maladiei Alzheimer. Daca savantii americani vor obtine licenta pentru a putea sa comercializeze aceasta inventie, pentru ca si alti cercetatori din lumea intreaga sa poata sa efectueze teste de laborator, cercetarile stiintifice din domeniul unor boli si afectiuni neurologice precum Alzheimer si autism vor fi considerabil accelerate, a declarat Rene Anand, profesor la Universitatea de Stat din Ohio, participant la acest proiect medical, potrivit Playtech.
Orasul in care nimeni nu iese din casa de ani de zile In orasul Araras, din statul Sao Paolo, 600 de oameni sunt tintuiti in locuintele lor din cauza unei boli rare, Xeroderma Pigmentosum (XP). Afectiunea se manifesta agresiv in momentul in care pielea persoanelor care au fost diagnosticate cu XP sunt expuse la soare. Din cauza acestei suferinte, epiderma nu se mai poate reface, asa cum se intampla in cazul majoritatii oamenilor. Mai mult, dintre cei 600 afectati, 20 au o forma agresiva a bolii, fiind susceptibili de cancer de piele. Cei mai multi dintre locuitorii oraselului sunt fermieri, si, prin natura acestei indeletniciri, sunt nevoiti sa iasa din casa. Pana sa isi dea seama ce ravagii poate face aceasta boala in corpul lor, acestia au ignorat indicatiile doctorilor. Cand trebuie neaparat sa rezolve o problema, locutiorii oraselului brazilian se acopera din cap pana in picioare, cu haine din materiale opace, ca nu cumva sa patrunda vreun fascicul de lumina prin fibra, scrie Libertatea.
Gest inexplicabil al unui cuplu canadian. Ce a urmat dupa ce si-au inchis bebelusul in seiful camerei lor de hotel Politia canadiana cauta doi soti americani, dupa un incident infricosator. Bebelusul cuplului a ramas blocat in seiful camerei de hotel, unde era cazata familia. Parintii au cerut ajutorul unui angajat al complexului, iar acesta a deschis seiful si a scos copilul, care plangea. Apoi, barbatul si femeia nu au dat niciun fel de explicatii. L-au luat pe cel mic si au parasit hotelul, pana sa ajunga politia. Anchetatorii colaboreaza acum cu colegii lor americani, pentru a-i localiza pe cei doi si a vedea daca bebelusul este bine. Numarul de inmatriculare al masinii lor a fost facut public, iar oamenii au fost incurajati sa anunte autoritatile daca le zaresc automobilul, informeaza Stirile ProTv.
Prostituatele nu mai fac trotuarul fara vesta reflectorizanta Adio funduri goale, rochite scurte si sani pe-afara la marginea drumului dintre Milano si Cremona. Prostituatele sunt obligate sa poarte vesta reflectorizanta cand isi racoleaza clientii la marginea drumului. Se anunta vremuri tulburi pentru "profesionistele" de pe centura. Autoritatile italiene din Spino d'Adda, localitate aflata in apropiere de Milano, au aprobat in unanimitate o hotarare prin care prostituatele sunt obligate sa poarte veste reflectorizante atunci cand ies la lucru. Nu mai putin de 25.000 de femei cu varste cuprinse intre 19 si 45 de ani isi castiga existenta vanzandu-si trupul pe sume cuprinse intre 20 si 100 de euro, in Milano. Unul dintre locurile preferate de ele se afla pe drumul care leaga Milano de Cremona, care este intens traficat de autocamioane si TIR-uri. In cazul in care nu vor purta vesta reflectorizanta, prostituatele vor fi amendate cu 500 de euro. Adica exact cat castiga intr-o saptamana de munca, scrie Click.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?