Doi preoti din Mures ar fi parasit calea cea dreapta si au nimerit in calea anchetatorilor de la Crima Organizata. Procurorii DIICOT ii acuza ca ar fi obligat mai multe persoane sa jure in fata lui Dumnezeu ca se vor supune liderului unei retele de trafic de persoane. De fapt, victimele erau duse in Franta si obligate sa cerseasca, iar preotii se asigurau in acest fel ca nu ascund banii castigati, potrivit Digi24.

"I-au determinat pe cersetori sa depuna un juramant, profitand de teama de divinitate a acestora, prin care acestia se obligau sa nu-si insuseasca sumele obtinute din activitatea de cersetorie", spune un ofiter de la SCCO Mures.

Cei despre care vorbeste ofiterul de la Combaterea Crimei Organizate sunt chiar doi preoti din Tarnaveni, banuiti ca ar fi pus banii mai presus de sufletele unor bieti nevoiasi. I-ar fi obligat sa jure pe Biblie ca vor preda liderului unei retele de trafic de persoane toti banii obtinuti din cersetorie.

Juramantul ar fi avut loc in bisericile in care slujesc cei doi sau in casele parohiale ale acestora, inainte ca cersetorii sa ia drumul Europei. Conform legilor lumesti, preotii sunt anchetati penal pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de persoane.

Ofiter SCCO Mures: "Risca pedepse cuprinse intre trei si zece ani de inchisoare." (integral pe Digi24)