Condusul in stare de ebrietate a omorat mai mult de zece mii de oameni in Statele Unite, in 2013. Daca facem calculele, asta inseamna aproape 30 de persoane in fiecare zi. Krishna Reddy, un elev de clasa a saptea, doreste sa schimbe lucrurile, potrivit Playtech.

Baiatul, a inventat un dispozitiv care iti poate spune atunci cand un sofer a consumat bauturi alcoolice sau droguri, pe baza dilatarii pupilelor. Inventia elevului a participat in acelasi concurs stiintific la care a concurat si Gutpa, eleva de clasa a sasea care a gasit un leac impotriva alergiilor.

Profitand de efectul pe care drogurile il au asupra pupilelor, Reddy a construit un dispozitiv compus din trei parti: o camera digitala, o lanterna si un sul de hartie igienica. Lanterna este indreptata spre ochi, iar sulul de hartie igienica are rolul sa directioneze lumina spre ochi. Apoi, camera digitala inregistreaza video pupila in timp ce se contracta. Folosindu-se de un program software, dispozitivul masoara comprimarea pupilei atunci cand este luminata.

Potrivit Business Insider,, in stadiul acesta, dispozitivul poate fi folosit pentru a demonstra daca cineva a consumat alcool, amfetamine sau a fumat marijuana. Din cauza faptului ca reflexul pupilar se produce in milisecunde, dispozitivul este mai folositor decat ochiul uman pentru a detecta un sofer beat sau sub influenta drogurilor.

Citeste si:

iPhone 6, Samsung Galaxy S6 si LG G4, intr-un singur telefon

Cum se joaca iluziile optice banale cu mintea noastra

Masina care "merge cu soare" consuma cat un prajitor de paine