Sicriul unei fete care a fost declarata decedata in urma cu 21 de ani, dupa ce ar fi fost diagnosticata cu SIDA si pe care rudele au inhumat-o fara sa deschida cosciugul primit de la spital, a fost gasit gol, familia spunand ca in sicriu se aflau doar carpe si papuci, potrivit Mediafax.

O familie din localitatea Pesceana, judetul Valcea, care recent a dezgropat sicriul unei fete declarate moarta in urma cu 21 de ani, a gasit sicriul gol.

Conform declaratiilor familiei, in anul 1994, Flori Dumitrascu, la acea vreme in varsta de cinci ani, a fost dusa de mama sa la un spital din Bucuresti, intrucat era bolnava.

La cateva zile de la internare, parintii fetitei au fost anuntati ca fiica lor a fost diagnosticata cu SIDA si a murit.

Rudele spun ca de la spitalul din Capitala parintii au primit, pe langa certificatul de deces al fetitei, si un sicriu sigilat, reprezentantii unitatii medicale spunandu-le sa nu deschida cosciugul intrucat boala de care a murit fata i-ar putea pune in pericol.

In 16 octombrie 2015, tatal fetei, Ion Dumitrascu, a murit, iar pentru a-l ingropa, rudele au decis sa deshumeze sicriul fiicei sale si sa il ingroape in locul acesteia in cimitirul din Pesceana, urmand ca osemintele copilei sa fie reingropate, conform traditiei, in locul de veci al familiei.

In momentul in care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitrascu au constatat ca in sicriu nu exista nicio ramasita pamanteasca a copilei.

Unchiul si matusa fetei povestesc ca in interiorul cosciugului au descoperit carpe, lenjerie intima de dama, o panza si o pereche de papuci.

In aceste conditii, familia fetei declarate moarta in urma cu 21 de ani este convinsa ca aceasta nu a murit, ci a disparut din spital.

Mama femeii, Maria, care la scurt timp de la declararea decesului acesteia a parasit localitatea Pesceana si s-a mutat in alt judet, spune si ea ca nu crede ca fiica sa este moarta.

Politia Valcea a fost anuntata cu privire la acest caz de catre autoritatile din localitate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Valcea, Alina Teodorescu, a declarat ca politistii fac verificari pentru a stabili situatia de fapt in acest caz.