"Era chiar dusmanoasa". Povestea unui american care s-a luptat cu o veverita si a ajuns plin de sange la spital. Cine il vede si il asculta pe un octogenar din California povestind prin ce a trecut, are impresia ca s-a luptat cu un urs grizzly. In realitate, batranul a fost atacat de o veverita, care a gasit deschisa usa de la garaj. Batranul s-a ales cu bratele si picioarele pline de rani. Ochelarii intra si ei la capitolul pagube colaterale. Pe langa copci si alte ingrijiri medicale, a avut nevoie si de vaccinuri dureroase anti-rabie si anti-tetanos. Specialistii pun comportamentul extrem de violent al veveritei pe seama faptului ca a fost hranita de localnici si a ajuns sa nu se teama de oameni, noteaza stirileprotv.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Prima autostrada a Europei, datand din in epoca romana, va fi ''readusa la viata''. Este vorba de Via Appia, cel mai important drum roman. Unul dintre cele mai importante drumuri construite in epoca romana, Via Appia, va intra in era digitala, prin intermediul unor aplicatii disponibile pe smartphone-uri. Programele au fost realizate de o echipa mixta, formata din arheologi italieni si programatori ai companiei IT Montadori Electa. Acestia au creat aplicatii, disponibile in limbile italiana si engleza, ce permit turistilor sa exploreze istoria drumului roman, cu ajutorul unor mesaje audio. Via Appia, cunoscuta si sub denumirea de Regina Viarum ("Regina tuturor drumurilor"), poate fi considerata prima autostrada a Europei. Drumul a fost construit din blocuri de piatra, pentru a servi deplasarii trupelor romane dinspre Roma spre portul Brindisi, de la Marea Adriatica. Via Appia a fost construita din ordinul patricianului Appius Claudiu Caecus (340-273 i.Hr.) si avea o lungime de aproximativ 560 de kilometri, informeaza Descopera.ro.

Maicutele pozeaza in prostituate! Motivul incredibil. O "armata" de maicute calatoreste prin toata lumea si pozeaza in prostituate pe strazi si in moteluri. Nu au incredere in nimeni si incearca sa realizeze un lucru pe care autoritatile incearca sa il faca de mult timp. Motivul pentru care calugaritele fac asta este unul inedit si are un scop nobil. "Aceste surori nu au incredere in nimeni", sustine John Studzinski, filantropistul si bancherul care prezideaza organizatia Talitha Kum, care lupta impotriva traficului de persoane. Nu au incredere in guverne, nu au incredere in corporatii si nu au incredere in Politia locala, scrie Click.ro.

Socul unui australian care a dat peste o soparla uriasa, catarata pe casa lui. "Era uriasa". Un australian a avut parte de un soc in curtea casei sale, dupa ce a dat ochii cu o soparla uriasa, catarata pe un perete. Eric Holland, 80 de ani, isi facea de lucru prin magazia din curte, in Thurgoona, Australia, cand a dat cu ochii de monstrul de 1,5 metri lungime. "Am vazut miscare si am iesit sa vad ce e. M-am gandit, ce Dumnezeu e asta? Cand mi-am revenit din soc m-am dus inauntru sa iau camera. Daca era un martian nu cred ca aveam un soc asa mare", a marturisit Eric, scrie The Guardian. "Locuiesc aici de 18 ani, dar nu am vazut niciodata o soparla atat de mare. Era uriasa", a continuat barbatul, noteaza stirileprotv.ro.

A fost inventata "Cupa spatiala" din care astronautii pot bea cafea in lipsa gravitatiei. De obicei, consumul de lichide in microgravitatie se face prin aspirarea printr-un pai a lichidului adunat intr-o punga. Acum, cateva cupe experimentale se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale, acestea permit astronautilor sa bea un pic mai "normal" in timp ce se afla in spatiu. Noile pahare sunt parte a unui experiment NASA, Capillary Beverage Experiment, in parteneriat cu firma de inginerie IRPI. Experimentul vrea sa stabileasca daca cupele concepute special ar putea imita gravitatia in procesul normal de consum al lichidelor. In loc sa se bazeze pe fortele obisnuite pentru a mentine lichidul in cupa, noile Cupe Spatiale utilizeaza tensiunea de suprafata, de umectare, si forma cupei, geometrica, pentru a mentine lichidul in vas, scrie Descopera.ro.