Un primar irlandez, dupa ce a vizitat Transilvania: "M-am simtit ca un idiot". Primarul orasului Kilkenny, Andrew McGuinness, a vizitat in toamna orasul Becleanul unde a participat in calitate de invitat special la "Festivalul Celtic". mpresionat de ceea ce a vazut in orasul de pe Somes, din judetul Bistrita-Nasaud, dar si in imprejurimi, barbatul in varsta de 35 de ani a scris un editorial despre calatoria sa in Romania, potrivit Vocea Transilvaniei. Marturisirile sale despre Transilvania au venit la cateva luni dupa vizita sa. "La trei zile dupa ce mi-am incheiat mandatul de primar al orasului Kilkenny am acceptat invitatia de a calatori in Romania pentru a lua parte, in calitate de muzician la Festivalul Celtic, din orasul Beclean, situat in Transilvania. Nu am fost niciodata inainte in Romania, nu am stiut nimic despre zona respectiva sau despre festival si nu stiam la ce sa ma astept, dar am sarit imediat in aceasta mini-aventura stiind ca sunt pe maini sigure cu Ovidiu Filip, sau Philly cum ii spunem noi toti in Kilkenny", scrie Andrew McGuinness in introducerea sa, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Dornic de senzatii tari, un chinez s-a aruncat de pe un telescaun pe o plasa aflata deasupra unor tigri. Din dorinta de a avea parte de senzatii tari, un barbat din China a ajuns intr-o situatie periculoasa. S-a aruncat de pe un telescaun si a cazut in plasa de protectie care se afla deasupra tarcului pentru tigri. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din gradina zoologica. Acolo exista si un teleferic pentru ca vizitatorii sa poata admira de sus animalele si peisajul. Cand au zarit potentiala prada, fiarele au inceput sa ii dea tarcoale. Norocul barbatului a fost ca angajatii de la zoo au fost atenti. Au izolat salbaticiunile, iar un angajat s-a catarat pe gard si l-a ajutat pe vizitatorul iresponsabil sa ajunga la sol in siguranta. Cand a fost luat la intrebari de politisti, individul a explicat ca a cedat unui impuls de moment, anuntaStirileProtv.ro.

Ce obiceiuri trasnite au altii de Craciun. Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului inseamna pentru noi cozonaci calzi pe masa, impodobirea bradului, colindatorii care vin pe la usi, dar si surprinderea celor dragi cu cele mai frumoase cadouri. Pe alte meleaguri, aceeasi sarbatoare aduce cu sine respectarea unor obiceiuri specifice. Pentru alte popoare, brazii se impodobesc cu mere, masa de Craciun se ia pe plaja, iar Mosul vine intr-o caleasca trasa de canguri. Iata care sunt cele mai trasnite traditii de Craciun in alte tari. Daca in alte zone ale lumii, de Craciun este frig si zapada, in Australia temperaturile ating 30 de grade Celsius. Australienii iau masa traditionala pe plaja sau ies la picnicuri in natura, fiindca, ce-i drept, vremea le permite. Seara, in Ajun, se aduna in grupuri si canta colinde in centrele oraselor. Aici Mosul vine intr-o caleasca trasa de opt canguri, iar cel modern calatoreste pe o placa de surf, informeazaClick.

O carte l-a transformat pe un homeless in vedeta. Un om al strazii din Paris, Franta, a devenit vedeta peste noapte dupa ce a scris o carte despre viata lui de cersetor, care a devenit bestseller. Insa, cu toate ca s-au vandut peste 50.000 de exemplare, Jean-Marie Roughol, in varsta de 47 de ani, continua sa doarma pe strazi, intrucat ar urma sa incaseze castigurile de pe urma cartii publicate de editura Calmann-Levy abia peste 10 luni. El cerseste pe Champs Elysees, in fata unui butic Chanel si cel care l-a ajutat sa publice cartea este fostul ministru de interne Jean-Louis Debre, cu care s-a imprietenit dupa ce i-a pazit bicicleta in timp ce el isi facea cumparaturile. In plus, in cartea sa, Jean-Marie vorbeste chiar si despre prietenia sa cu Jean-Louis Debre. Barbatul fara adapost spune ca are contact zilnic cu inalta societate din Paris si ca, odata, actorul Jean-Paul Belmondo i-a dat 10 euro sau ca vedeta Michel Drucker, moderatorul unor emisiuni de televiziune si radio, ii arunca intotdeauna cate o moneda, scrieLibertatea.

Strigat de ajutor. Mesajul gasit de un barbat in sosetele cumparate dintr-un magazin britanic. Un nou "mesaj SOS" a fost descoperit de catre britanici in hainele importate din China si vandute in lantul de magazine Primark, relateaza metro.co.uk. Reprezentantii lantului acuza o farsa. Pentru a doua oara in aceasta luna, un client Primark gaseste un mesaj de ajutor in sosetele cumparate din popularul lant de magazine. Intr-una din sosete, Shahkiel Akbar a gasit o scrisoare pe care a tradus-o cu ajutorul aplicatii de pe telefonul mobil. Bilentul ar fi fost scris de un barbat de 39 de ani din China care cerea ajutor si marturisea ca este obligat sa faca acele sosete. "E sinistru. Am fost socat. Ma simt responsabil acum ca am gasit asta" a declarat Shahkiel Akbar. Un bilet asemanator a fost descoperit la inceputul lunii de catre o tanara care a cumparat sosete pentru tatal ei, anuntaStirileProtv.ro.