Veste proasta pentru locuitorii unui orasel din Italia: s-au interzis cuptoarele de pizza. Un oras din sudul Italiei a impus o interdictie temporara care vizeaza utilizarea metodelor traditionale de preparare a pizzei, cu scopul de a limita poluarea din regiune. O hotarare emisa de primarul din San Vitaliano, un orasel de langa Napoli, a interzis folosirea cuptoarelor cu lemne in brutarii si restaurante, inclusiv in pizzerii, cu exceptia cazurilor in care patronii acestor unitati de alimentatie publica instaleaza filtre speciale care reduc poluarea atmosferica. Masura a fost cauzata de "ingrijorarea extrema" a autoritatilor locale in ceea ce priveste inrautatirea calitatii aerului si va ramane in vigoare pana pe 31 martie 2016. Ea poate fi reintrodusa ulterior, daca noile sisteme de filtrare se vor dovedi ineficiente. Interdictia va fi sprijinita prin controale ale politiei, iar patronii care vor fi gasiti vinovati de nerespectarea dispozitiei vor primi amenzi care pot sa ajunga pana la 1.032 de euro, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Expertii culinari britanici au gustat dintr-o budinca preparata acum 46 de ani.Care a fost verdictul. Expertii culinari de la Universitatea Nottingham au gustat dintr-un desert realizat acum 46 de ani, relateaza The Telegraph. O budinca preparata in 1969 a fost descoperita la restaurarea unei vechi casa britanice. Desertul a fost declarat "delicios" de catre expertii culinari care nu s-au temut sa guste din el. Potrivit Telegraph, budinca a fost preparata cu ocazia unei nunti de Craciun acum 46 de ani. A fost gustata doar dupa o serie de teste, Budinca a fost donata universitatii de catre o familie de britanici care au golit casa ce apartinea unei rude decedate recent. "E putin uscata, insa are un gust bun" a declarat Christine Dodd, profesor universitar, anuntaStirileProtv.ro.

Paharul asta face suc din apa chioara. Genial! Se numeste "The Right Cup" si a fost inventat de Isaac Lavi, care vrea sa se imbogateasca vanzand cu 35 de dolari bucata recipientul magic. Paharul magic are o gura care miroase a portocale, capsune, cola, lamaie, mar, para sau fructe de padure. Pe fundul recipientului, inventatorul a montat o captuseala din silicon, aromata, de culoarea fructului dorit. "80% din gust este dat de creier. Paharul magic isi mentine aroma si mirosul timp de 6 luni de la prima folosire. Ii ajuta pe cei ce vor sa slabeasca si transforma apa chioara in suc", a declarat inventatorul, care vrea sa dea lovitura in 2016, in magazinele din Londra, informeazaClick.

Pistoalele, in topul cadourilor de Craciun in Statele Unite. In urma numeroaselor atacuri din Statele Unite, legea armelor ar putea fi modificata pentru ca cetatenii sa aiba acces mai greu la o arma de foc. In mod paradoxal, cele mai cautate cadouri de Craciun sunt... pistoalele. Temerea ca administratia Obama va schimba legea armelor a determinat o crestere alarmanta a vanzarilor de pistoale pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, in perioada Craciunului. In luna noiembrie a anului 2015 a avut loc o crestere cu 24% a cererii pe piata armelor, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Doar luna trecuta, FBI a efectuat 2.2 milioane de controale printre potentialii cumparatori de arme, scrieLibertatea.

Ghinion pentru un hot din Rusia care a incercat sa intre intr-un magazin. Ce a urmat dupa ce tavanul i-a cedat sub picioare. Socoteala de acasa nu s-a potrivit deloc cu cea din magazin, in cazul unui hot ghinionist din Rusia. Barbatul de 40 de ani planuia sa ajunga in interiorul cladirii vizate prin acoperis. A reusit sa urce, dar surpriza! Tavanul a cedat si el a ramas blocat in gaura din plafon. Intre timp, s-a activat alarma, iar politistii au fost alertati. L-au gasit pe suspect cu picioarele abia sprijinite pe o tejghea si cu restul corpului "ascuns" dincolo de tavan. Barbatul a fost eliberat din capcana si apoi arestat. S-a dovedit a fi un cunoscut al politistilor din zona, anuntaStirileProtv.ro.