O localitate din Australia a fost invadata de buruieni salbatice Rezidentii localitatii australiene Wangaratta se confrunta cu una dintre cele mai agasante probleme naturale: o epidemie de buruieni salbatice, care cresc zilnic si ajung sa intre in case sau chiar sa le acopere cu totul, relateaza BBC. Numita de localnici "panica paroasa", dupa denumirea latina Panicum effusum, buruiana creste foarte rapid in conditii de umiditate foarte scazuta, iar locuitorii se vad nevoiti sa isi sacrifice cateva ore din programul zilnic doar pentru a le rupe. Buruiana poate fi fatala oilor in cazul in care este consumata in cantitati mari, insa nu prezinta vreun efect negativ direct asupra organismului uman. Cu toate acestea, localnicii sunt enervati de faptul ca pierd foarte mult timp zilnic cu taierea buruienii, blamand raspandirea acestuia pe un fermier care nu si-ar fi ingrijit padocul cum trebuie, anunta Adevarul.

Faze TariFoto: Colaj foto

S-a descoperit de ce lasi capul in dreapta cand te saruti In sfarsit stiinta a raspuns la intrebarea istorica: "de ce se saruta oamenii?". Cercetatorii canadieni au descoperit ca aceia care apleaca usor capul in stanga, atunci cand saruta, o fac pentru ca nu sunt implicati sentimental. Cercetatorii de la Universitatea din Saskatchewan, din Canada, au analizat peste 500 de fotografii ale cuplurilor de celebritati din ultimii 50 de ani in timp ce se sarutau. Au confruntat apoi rezultatele cu "testul" sarutului aplicat la 1.000 de voluntari. Dupa 5 ani de analize au reusit in sfarsit sa raspunda la intrebarea "ce sentimente dezvaluie sarutul si cum?". Pozitia capului este cruciala: daca aplecam capul in dreapta atunci cand sarutam, este clar: suntem indragostiti, informeaza Click.

Trenurile cu motoare de avioane construite in timpul Razboiului Rece Atat Statele Unite, cat si Uniunea Sovietica au construit trenuri cu motoare de avioane in timpul Razboiului Rece. Dupa cum scrie site-ul Interesting Engineering, designul este unul relativ simplu. Locomotivele au avut nevoie de cateva modificari pentru a le face mai aerodinamice, iar deasupra acestora, pe partea din fata, erau montate doua motoare cu reactie, cel mai probabil provenite de la avioane mai vechi. Insa, pe parcursul testelor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca motoarele consumau prea mult combustibil. Si mai important, orice imperfectiune pe sine ar fi putut cauza un accident dezastruos. Acestea au fost motive suficient de bune pentru a-i determina pe rusi si pe americani sa renunte la trenurile respective, care ar fi fost capabile de viteze cuprinse intre 250 si 350 km/h, scrie Playtech.

Haos intr-un bar din Brazilia. O maimuta turmentata a pus mana pe un cutit de bucatarie si a inceput sa atace barbatii Un incident bizar a avut loc intr-un bar din Brazilia, unde o maimuta a creat haos si panica printre clienti. Dupa ce s-a ospatat cum se cuvine din paharele cu rom din bar, o maimuta beata a pus mana pe un cutit de bucatarie si a inceput sa atace clientii din bar. Numai barbatii au fost insa tinta agresivitatii animalului, care le-a lasat in pace pe doamne si domnisoare, scrie Daily Mail. Proprietarul localului a chemat in cele din urma pompierii pentru a stapani maimutica. Imaginile filmate de un martor surprind animalul catarat pe acoperis, inarmat cu cutitul, chiar inainte sa-i atace pe oameni. In cele din urma, maimuta turmentata a fost preluata de autoritati, care nu au pus-o sa sufle in fiola, dar in schimb se gandesc daca sa o duca la gradina zoologica sau sa o elibereze in salbaticie, anunta Stirile ProTv.

Cea mai scumpa despartire din lume: 99 de coliere si 147 de inele Caz socant in Florida! Scott Patrick Mitchell s-a trezit pradat de iubita sa, Mary Catherine Hunt. Barbatul este victima celei mai scumpe despartiri din lume, dupa ce "fosta" l-a usurat de milioane de dolari. Povestea lui Scott Patrick Mitchell, de 44 de ani, patronul companiei Simply Organic, din Palm Harbor, a socat intreaga planeta. Barbatul spune ca a iubit-o la nebunie pe logodnica sa, Mary Catherine Hunt, de 29 de ani, dar a trebuit sa renunte la ea dupa ce l-a zgariat pana la sange pe fata de trei ori. Anul trecut, in iunie, i-a spus frumoasei blonde ca totul s-a terminat intre ei si a anulat nunta pe care urmau s-o faca in luna august, dupa doi ani de relatie, informeaza Click.