Un roman piloteaza elicopterul unui sef de stat african Un roman piloteaza elicopterul unui presedinte din Africa. Ovidiu-Vincentiu Cristian din Constanta lucreaza de sase ani in Guineea Ecuatoriala, unde executa zboruri in folosul guvernului si presedintiei acestei tari. El este singurul pilot roman ce zboara in acea zona a lumii. Romanul a copilarit in jurul aparatelor de zbor, tatal sau fiind pilot militar si commandant al Regimelului 59 Elicoptere, potrivit cugetliber.ro. Ovidiu Vincentiu Cristian i-a urmat pasii in cariera, ajungand la randul sau commandant al acestui regiment, integral pe Libertatea.

Faze TariFoto: Colaj foto

Fenomen neobisnuit, surprins de un trecator. Ce s-a intamplat cand a inceput sa filmeze pavajul O inregistrare inedita a aparut pe internet, cu un pavaj care pare ca respira. Clipul a fost inregistrat intr-un oras italian, iar in imagini se observa cum pavajul pur si simplu se ridica din cand in cand, apoi se lasa in jos. Imaginile au adunat aproape 200.000 de vizualizari, iar internautii au lansat diverse ipoteze cu privire la fenomenul neobisnuit. Totusi, o apa care curge pe sub pavaj si care se aude pe inregistrare pare sa fie "vinovata", informeaza Stirile ProTv.

Cel mai amplu proiect de cercetare realizat pe oameni. 70.000 de indivizi, analizati din 1946 si pana in prezent Proiectul a avut ca scop studierea diferentelor de sanse dintre persoane. In luna martie a anului 1946, oamenii de stiinta britanici demarau ceea ce avea sa fie cel mai amplu studiu din istorie referitor la evolutia omului de-a lungul vietii sale. Din cadrul acestui experiment au facut parte, in total, peste 70.000 de oameni, din cinci generatii. Scopul final al acestei cercetari: identificarea motivelor pentru care suntem diferiti unul fata de celalalt, scrie Descopera.

Renovau o baie, cand au facut o descoperire colosala sub cada. Valoreaza aproape cat o casa Un instalator din Canada a descoperit un lingou de aur in timp ce renova o baie, luna trecuta. Alif Babul scotea vechea cada dintr-o casa din Calgary, atunci cand el si ucenicul sau, Dean Materi, au dat peste un lingou de aur, la mijlocul lunii trecute, relateaza Daily Mail. "Am vazut ceva auriu stralucind pe jos si am crezut ca era ceva din cupru. Dar, cand am vrut sa o dau la o parte, mi-am dat seama ca era foarte grea. Am ridicat-o si am vazut ca era o caramida aurie", a spus Materi, care se afla in a doua zi de munca a lui, anunta Stirile ProTv.

Invata sa mearga dupa 340 de zile in cosmos In sfarsit inapoi pe Pamant! Americanul Scott Kelly (52 de ani) si colegul sau rus Mikhail Kornienko (55 de ani) au aterizat marti, 1 martie, langa orasul Dzhezkazgan, Kazahstan, dupa o misiune de 340 de zile in spatiu. Cu muschii atrofiati, ei au fost transportati inapoi in atmosfera terestra de Serghei Volkov, de 42 de ani, care nu a stat decat 6 luni cu ei in spatiu. Misiunea a avut ca scop studierea organismului uman in conditii de imponderabilitate, in vederea pregatirii calatoriei din 2030 catre planeta Marte. Nerabdatori, Kelly si Kornienko au parasit Statia Spatiala Internationala cu trei ore jumatate inainte. Kelly abia astepta sa isi vada fiicele de 21 si respectiv 12 ani, anunta Click.