Tavolara, o insula de numai 5 kilometri patrati si cu doar 11 locuitori, care oricum nu stau acolo tot timpul, este cel mai mic regat locuit din lume. Si ca orice imparatie, are un rege, o stema si un arbore genealogic cu sange albastru, potrivit stirileprotv.ro.

storia insulitei aflate in apropierea coastei estice a Sardiniei incepe in 1807 cand Giuseppe Bertoleoni, stra-stra-bunicul actualului rege a devenit primul locuitor dupa ce a fugit de autoritatile genoveze pentru ca se insurase cu doua surori. 30 de ani mai tarziu, fiul lui Giuseppe, Paolo, organiza o vanatoare de capre pentru Carlo Alberto, regale Sardiniei. Cand acesta din urma a ajuns pe insula s-a prezentat cu titlul sau oficial, iar tanarul nu s-a lasat mai prejos si i-a raspuns: "Ei bine, eu sunt Paolo, regele din Tavolara." Atat de mult i-a placut lui Alberto partida de vanatoare incat a oferit insulei statutul de regat.

Acum, mostenitorul coroanei, Antonio Bertoleoni este un batranel de 83 de ani, patronul singurei tavern de pe insula. "Sunt probabil cel mai normal rege din istorie." spune acesta modest in timp ce isi afunda picioarele in nisip, dupa cum relateaza BBC.

integral pe stirileprotv.ro.