In ce oras se poate sta cu 1 dolar chirie pe an si care sunt conditiile. Fuggerei este un cartier din Augsburg, un oras din sudul Germaniei care a fost construit in urma cu aproximativ 500 de ani de unul dintre cei mai importanti bancheri de la vremea respectiva. Decizia luata de Jakob Fugger a avut ca scop asigurarea unor locuinte la preturi foarte mici celor care nu-si permiteau acest lucru, iar chiria stabilita cu veacuri in urma a ramas neschimbata pana in prezent. Mai exact, este vorba despre suma de 88 de eurocenti pe an, o suma infima raportata la nivelul de trai al nemtilor. Cartierul are 142 de locuitori care trebuie sa indeplineasca doar doua conditii pentru a beneficia de chiria de-a dreptul divina. Prima dintre acestea este sa se roage de trei ori pe zi pentru sufletul si bunastarea bancherilor, iar cea de-a doua regula presupune ca oamenii sa fie inapoi in cartier pana la 10 seara, moment in care portile se inchid. In cazul in care cineva intarzie dupa acea ora, persoana in cauza trebuie sa plateasca o amenda intre 1 si 50 de euro, scrieLibertatea.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

20 de fotografii vechi, realizate la momentul potrivit. Imaginile au reprezentat mereu o modalitate foarte eficienta de a exprima anumite trairi sau sentimente. Pentru a realiza astfel de imagini fascinante, nu este suficient sa fii un fotograf profesionist sau sa ai un aparat performant. Cheia obtinerii imaginii perfecte este de a prinde momentul potrivit pe obiectiv. Jurnalistii de la BrideSide.me au adunat 20 de fotografii vechi care au surprins oamenii in diverse ipostaze amuzante. Cele mai multe poze nu sunt perfecte prin calitatea imaginii sau prin incadrarea subiectului, ci prin faptul ca au surprins acel moment unic, anuntaClick.

Gafa de zile mari la New York. Au gresit culorile steagului Belgiei, dupa atentate. Gafa de zile mari la New York, dupa atentatele de la Bruxelles. Solidari cu europenii, americanii au "imbracat" si ei cateva cladiri in culorile steagului Belgiei doar ca, in prima faza, au gresit steagul. Pret de cateva minute, cladirea World Trade Center, cea mai inalta din New York, a fost iluminata in alte culori, nu in cele ale Belgiei. Astfel, pe cladirea au aparut culorile rosu, alb si albastru in loc de rosu, galben si negru. Greseala a fost reparata in scurt timp, iar pe varful World Trade Center au fost afisate culorile steagului Belgiei, informeazaLibertatea.

Asasinatul infiorator al lui Ramses al III-lea. Dupa mii de ani, egiptologii dezvaluie modul in care marele faraon a fost omorat. Moartea faraonului Ramses al III-lea a fost un complot. Noua cercetare privind mumia regala dezvaluie ca faraonului a fost asasinat de catre mai multi agresori care s-au napustit asupra lui in grup, cu diferite tipuri de arme. Pe langa faptul ca complotistii i-au taiat gatul, tehnici avansate de imagistica au aratat ca degetul cel mare al faraonului a fost taiat. Acest lucru ar fi fost tinut, in mod deliberat, secret de egiptenii care l-au imbalsamat. O noua carte scrisa de egiptologul Zahi Hawass si radiologul Sahar Saleem, de la Universitatea din Cairo, intitulata "Scanarea Faraonilor: Imagistica CT a Mumiilor Regale din Noul Regat", descrie descoperirile recente. Utilizand scanarea tomografica computerizata (CT), echipa a avut posibilitatea sa gaseasca noi dovezi legate de un complot antic impotriva lui Ramses III, scrieDescopera.ro.

Mai multi gemeni au pus la cale o farsa geniala in metrou."Am inventat masina timpului". Intre doua statii de metrou, calatorii dintr-un vagon au avut parte de un spectacol spontan care i-a scos din rutina zilnica. Au avut ocazia sa se afle in compania unor "calatori in timp". Era doar o zi obisnuita in orasul care nu doarme niciodata, cand timpul pare ca s-a oprit pentru cateva momente. Calatorii unui vagon de metrou, care isi vedeau de treaba lor, au fost scosi din rutina de o trupa de actori gemeni, care au jucat o scena demna de filmele cu calatori in timp. Totul a inceput cand unul dintre ei si-a facut aparitia in vagon si a inceput sa cerseasca bani pentru construirea... masinii timpului, anuntaLibertatea.