Ion Iliescu si Nicolae Ceausescu candideaza in judetul Olt pentru cate un mandat de consilier in localitatile lor de domiciliu, respectiv comunele Crampoia si Poboru, primul dintre ei lucrand in domeniul constructiilor si celalalt, ca mecanic la pompele de apa, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu este candidat ALDE la functia de consilier local in comuna Crampoia, iar pozitia pe care o ocupa este a opta, la jumatatea listei de candidati. 'Iliescu e un tanar, lucreaza in domeniul constructiilor, are pana in 30 de ani. Vom vedea daca locul ocupat de Ion Iliescu este eligibil, este la jumatatea listei, competitia e una destul de stransa la noi in comuna si sunt 13 mandate de consilieri', a declarat miercuri, pentru Agerpres, presedintele ALDE Crampoia, Ilie Chirita.

Nicolae Ceausescu ocupa ultimul loc pe lista de candidati PSD la Consiliul Local Poboru. Primarul comunei Poboru, Iulian Barascu, candidat PSD pentru un nou mandat in fruntea administratiei localitatii, a declarat, pentru AgerpresS, ca decizia de a-l propune pe Nicolae Ceausescu pentru a candida la un mandat de consilier local a fost una de ultim moment, pentru a completa lista, dar considera ca a fost 'inspirat' deoarece 'nea Nicu' se implica in activitatile din campanie si se bucura ca se numara printre candidati.

'Nicolae Ceausescu este ultimul candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Poboru. El este mecanic la pompele de apa si are 62 de ani. Este bucuros ca este pe lista de candidati si glumeste adesea cand merge in merge in campanie spunand ca privind lista de jos in sus, este de fapt primul candidat. Ceausescu e un nume des intalnit in zona noastra, suntem aproape de Scornicesti. Mai avem in comuna si alt Nicolae Ceausescu si sunt mai multe familii Ceausescu, dar fara vreo legatura de rudenie cu fostul lider comunist Nicolae Ceausescu', a adaugat Iulian Barascu.

Chiar pe lista de candidati a PSD Poboru mai este o persoana cu numele Ceausescu. Este vorba de Florin Ceausescu, in varsta de 40 de ani, asistent medical in localitate. Florin Ceausescu ocupa un loc eligibil in opinia primarului Barascu, anume locul cinci. In judetul Olt, pentru cele 1.293 de mandate de consilier local, in 112 localitati, candideaza 7.949 de persoane.