In groapa asta zac diamante de 17 miliarde de dolari. Supranumita "Orasul de diamant", mina Mir din estul Siberiei arata ca o groapa imensa cu adancimea de 525 de metri si diametrul de aproape 1.610 metri. E un crater asa de mare, incat elicopterele au interzis sa zboare deasupra sa, ca sa nu le absoarba. Mina, evaluata la 17 miliarde $, apartine companiei ruse Alrosa, care obtine de aici un sfert din productia mondiala de diamante. Mir a ajutat URSS sa se transforme dintr-o tara saraca intr-o superputere, scrieClick.

FAZE TARIFoto: Colaj foto

Nu este o jucarie, este o caracatita pitica! Descoperirea facuta in apele Californiei de un echipaj de explorare. Echipajul de cercetare Nautilus E/V a descoperit in apele din sudul Californiei o creatura pe cat de simpatic, pe atat de ciudata. Este vorba despre o caracatita foarte mica, a carei expresie de pe fata seamana cu cea din desenele animate realizate de Pixar. Caracatitele Pitice sunt apropiate ca specie de sepie, insa, asa cum remarca unul dintre specialistii care au descoperit-o, seamana cu un copil care tocmai si-a aruncat jucaria pe podea. De altfel, inclusiv oamenii de stiinta din inregistrarea video postata pe internet sunt foarte incantati de micul animal, anuntaStirileProtv.ro.

Arata senzational la 61 de ani! Oamenii nu ii dau mai mult de 30 de ani, iar secretul tineretii ei este uluitor. Laila Gledhill, o femeie din Hull, Yorkshire, Marea Britanie, spune ca majoritatea oameniilor care o intalnesc nu ii dau mai mult de 30-40 de ani, in ciuda faptului ca a ajuns deja la venerabila varsta de 61 de ani, iar secretul ei este uluitor. Britanica spune ca secretul tineretii ei este faptul ca se intalneste si face sex cu tinerei si nu se simte deloc rusinata pentru pasiunea pe care o are pentru ei. Aceasta sustine ca pana acum s-a intalnit cu peste 30 de tinerei. A fost maritata cu un tanar de 22 de ani, ofiter in armata, a fost logodita cu alt tanar de 27 de ani pentru patru ani si a avut chiar si o aventura si cu un student, informeazaLibertatea.

Legenda care explica vechea pasiune pentru alcool a rusilor. Este arhicunoscuta pasiunea rusilor pentru alcool, dar exista si o legenda care sta in spatele acestei pasiuni mistuitoare. Se spune ca in momentul in care primii misionari crestini ar fi ajuns pe pamanturile Rusiei de astazi, regele vremii ar fi facut un fel de sondaj printre supusi. Alaturi de acestia, monarhul a analizat foarte bine religiile acelor vremuri, precum si toate aspectele riturilor crestine, iar in cele din urma a ales ortodoxia. N-a facut-o inainte de a rosti celebra fraza: "Bucuria de a trai in Rusia este bautul". Este o legenda, dar care cel putin in privinta bucuriei de a bea a rusilor, se confirma. O confirma si fotografii vechi de sute de ani, in care apar rusi din toate categoriile sociale. Cu totii, de la mic la mare, de la tarani la oameni importanti, consuma alcool cu multa satisfactie. Se mai spune chiar ca in Rusia tarista, bautul vodcii era considerat un obicei al saracilor, scrieEVZ.

In loc sa-l ingroape, stau cu mortul afumat in casa. Un satuc uitat de lume in muntii din Wamena, Papua Noua Guinee, socheaza planeta. Aici oamenii isi pun mortii la afumat si ii tin in casa sute de ani. Tribul Dani detine secretul mumificarii de sute de ani. Eli Mabel este seful de trib si cand a primit vizita unor cercetatori a intrat in casa sa il prezinte musafirilor pe stra-strabunicul sau, Agat Mamete Mabel. Mumia era conservata incredibil de bine. Traditia de aici cere ca fiecare ruda de sex feminin a unui sef de trib sa isi taie o bucata din deget la moartea acestuia, anuntaClick.