"Femeia nebatuta e ca moara neferecata". Principiile dupa care se casatoreau romanii in urma cu un secol. Romanii se casatoreau in urma cu un secol pentru a procrea sau pentru a avea un partener care sa le stea alaturi la bine si la rau. Casatoriile nu se legau dupa bunul plac al sotilor, ci dupa regulile stabilite de societate sau de Biserica. Casatoria nu putea avea loc, daca nu exista acordul familiilor sau daca mirele si mireasa proveneau din medii diferite. Varsta putea fi, de asemenea, un alt impediment. Fetele se puteau casatori doar dupa 12 ani, iar baietii, dupa 14. Femeile vaduve nu se putea casatori decat dupa anul de doliu, iar barbatii aveau interzis la insuratoare dupa a treia nevasta. Casatoriile se legau, acum 100 de ani, dupa ce parintii cadeau de acord, stabileau zestrea si fixau logodna care putea dura cateva luni, scrie Adevarul.ro.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Palinca a facut victime in "Saptamana Altfel", in Covasna. Trei elevi au ajuns in coma alcoolica, dupa ce au baut in scoala. Aflati in programul Saptamana Altfel, elevii au profitat de neatentia profesorilor si, intr-o pauza, au dat gata peste un litru de palinca adusa de-acasa de un coleg de al lor. Descoperiti la timp, cei trei au fost dusi de urgenta la spital unde medicii i-au readus in simtiri. Incidentul s-a petrecut intr-una dintre pauze cand patru elevi de clasele a noua si a zecea, colegi de internat, s-au retras intr-un loc ferit. Unul dintre ei adusese de acasa palinca! Au profitat de faptul ca in aceste zile se desfasoara scoala altfel si erau mai putin supravegheati. S-au ascuns in internatul din spatele scolii si au consumat intr-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de bauturi alcoolice, potrivit stirileprotv.ro.

Cum aratau ucigasele Rusiei. Lunetistele sovietice au inghetat sangele in venele nazistilor. Cica 800.000 de femei au luptat in armata sovietica in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, un numar foarte mare comparativ cu celelalte tari combatante. Spre deosebire de alte tari, in care femeile au lucrat mai degraba in posturi administrative, medicale sau auxiliare, in Uniunea Sovietica, femeile au luptat cot la cot cu barbatii, cu arma in mana. Multe dintre ele au fost piloti, mitraliori, tanchisti, partizani sau lunestiste. Una dintre ele, Liudmila Pavlicenko, a devenit chiar unul dintre cei mai buni lunetisti din istorie, cu 309 victime confirmate, potrivit Historia.

Ce le poate trece prin minte comunistilor din Coreea de Nord: 10 postere de propaganda impotriva SUA. Autoritatile de la Phenian au impus o propaganda halucinanta pentru a manipula poporul nord-coreean sa creada ca americanii reprezinta un pericol pentru ei si ca soldatii acestora au o brutalitate fara seaman. Recent, in presa internationala au scapat cateva dintre afisele propagandistice anti-SUA din Coreea de Nord, iar imaginile reprezentate sunt cu adevarat socante, potrivit stirinebunegsp.ro.

Fenomenul misterios surprins in Noua Zeelanda. Ce a aparut pe cer in timpul cutremurului. O filmare din timpul cutremurului a devenit viral pe internet dupa ce mai multi internauti au observat o lumina albastra si ciudata pe cer, la scurt timp dupa ce primul seism a lovit Noua Zeelanda. Scena a fost filmata in orasul Wellington, in timp ce o femeie incerca sa surprinda cum se misca pamantul din cauza cutremurului. In imagini, apare, pentru cateva secunde, o lumina intensa pe cer, de culoare albastra, apoi cateva secunde de lumina alba si verde.Conform Metro, specialistii spun ca fenomenul a mai fost intalnit si in alte cazuri, la alte cutremure la fel de puternice, insa oamenii de stiinta nu pot spune cu exactitate care este cauza sau ce reprezinta fenomenul, potrivit stirileprotv.ro.

Nebuni de legat! Danezii se intrec in glume proaste inainte sa vina la Bucuresti. Dupa Gravesen, in martie 2003, debutantul Gytkjaer, in 2016. Ultimul a sarbatorit obscen titlul cucerit cu Rosenborg. De curand, a cucerit primul sau titlu, in Norvegia. Si a sarbatorit performanta declansand un scandal in tot nordul Europei. S-a fotografiat cu trofeul mimand actul sexual si a postat poza pe Instagram. Cu un comentariu: "Suntem campioni! Iata cupa!". Reactiile n-au intarziat. "Esti bolnav", i-au scris fanii, iar Gytkjaer a sters postarea, obligat si de Rosenborg, potrivit gsp.ro.