Faze tari: Cuplul asta face 9.000 $ pentru fiecare poza pusa pe Instagram; Motivul pentru care o tanara britanica a fost inchisa de tatal ei timp de 4 ani; Ce spun obiceiurile despre noi? De ce rusii nu au oglinzi in case sau de ce in Arabia Saudita sunt foarte putine periute de dinti de culoare rosie
Motivul pentru care o tanara britanica a fost inchisa de tatal ei timp de 4 ani. Amina Al-Jeffery s-a nascut si a copilarit in Swansea, In Marea Britanie, dar a fost mutata de familie in Arabia Saudita cand avea 16 ani. Dupa patru ani, insa, tanara s-a intors iin tara natala ca sa isi dea tatal in judecata, dupa ce a fost inchisa intr-un apartament cu gratii, unde nu avea acces la toaleta si statea mai mult flamanda. Fata isi acuza tatal ca ar fi tinut-o captiva doar pentru ca a sarutat un baiat. Ea s-a pozau in fata unor gratiilor apartamentul tatalui ei si a demarat proceduri legale impotriva acestuia. In septembrie, insa, Amina a trimis un mail la Inalta Curte, in care isi exprima clar dorinta sa inchida cazul. Desi initial judecatorul nu a vrut sa renunte la caz, ulterior si a fost de acord cu decizia tinerei, pentru ca familia sa se poata reuni. Avocatul fetei spune ca Amina a reusit sa ajunga la o intelegere cu tatal acesteia si planuieste sa isi termine studiile in Arabia Saudita, iar ulteriir sa faca in Marea Britanie, potrivit Stirile ProTV.
Ce spun obiceiurile despre noi? De ce rusii nu au oglinzi in case sau de ce in Arabia Saudita sunt foarte putine periute de dinti de culoare rosie. Trei miliarde de oameni sunt acum online, 300 de ore de videoclipuri sunt incarcate pe YouTube in fiecare minut si tot ceea ce facem online este monitorizat de catre companiile care ne vor banii, scrie DailyMail. Martin Lindstrom, un consultant de brand, spune de ce sunt folositoare datele despre oameni. Acesta calatoreste in lume pentru a observa oamenii si a formula concluzii adesea bizare si contra-intuitive la obiceiurile lor, potrivit Business Magazin. Cel mai mare exemplu in acest sens este Lego, care a ajunsese la un impas la inceputul anilor 90. Vanzarile au scazut, iar compania a vrut sa stie de ce. Toate cercetarile au sugerat ca tinerii erau obsedati de internet. Dar unii cercetatori la scara mica au vizitat un fan Lego in varsta de 11 ani, din Germania, si l-au intrebat care e cel mai iubit obiect pe care il are, informeaza Descopera.
Un avion indonezian a ratat decolarea din cauza uleiului de gatit. Ce s-a intamplat in interiorul aeronavei. Avionul de marfa indonezian a ramas in aeroportul din Papua, dupa ce un container cu ulei de gatit s-a varsat. Podeaua alunecoasa a a aeronavei a facut ca restul incarcaturii sa se adune spre coada avionului, dezechilibrandu-l si facand imposibila decolarea. Botul aparatului de zbor s-a ridicat cu 2 metri. Un reprezentant al aeroportului a relatat pentru presa locala intamplarea si a declarat ca asteapta rezultatele investigatiei. Nu exista zone afectate de incident, iar, cu exceptia catorva zone de sub corpul avionului, acesta a fost curatat de orice urma de ulei, potrivit Stirile ProTV.
Visul a devenit realitate: vom putea coloniza alte planete cu tehnologia de acum. Seria lunga de cercetari cu privire la agricultura in spatiu este esentiala pentru calatoria si colonizarea spatiului extraterestru, in lumina noilor dorinte atat a agentiilor spatiale cat si a mediului privat de a se intoarce pe Luna si de a trimite o misiune umana pe Marte. Plantele vor juca un rol esential in aceste misiuni, asigurand hrana, oxigen, dioxid de carbon si pot ajuta la reciclarea apei, relateaza Science Daily. Un articol recent al lui Raymond M. Wheeler de la NASA, publicat in Open Agriculture, ofera informatii detaliate cu privire la contributiile din trecut si actuale ale cercetatorilor in elaborarea unor sisteme bioregenerative si utilizarea agriculturii in explorarea spatiala. Cercetarile in acest domeniu au inceput chiar din anii '50 si '60 cu lucrarile lui Jack Myers si a altor cercetatori, care au studiat algele pentru productia de oxigen si pentru inlaturarea dioxidului de carbon, scrie Descopera.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi