S-a dat drept barbat pentru a obtine imagini deocheate de la adolescente. O tanara din Kent, Marea Britanie s-a dat drept barbat, pe un site de socializare, pentru a pacali adolescente sa ii trimita imagini si videoclipuri cu continut sexual. Ea va fi judecata si va plati pentru gestul revoltator pe care l-a comis ani intregi. Unul dintre jurati sustine ca Emily Timms,care avea 21 de ani la vremea aceea, obisnuia sa stea pe intuneric si sa discute cu adolescente. Femeia este acuzata de faptul ca a convins mai multe fete sa ii trimita imagini care le infatiseaza in cadre intime, pe parcursul mai multor ani. Cei care ii aduc acuzatiile lui Emily adauga ca o tanara care avea 16 ani a fost obligata sa se atinga in timp ce purta o convorbire video cu cea care s-a dat drept barbat. Mai mult decat atat,ea sa fost silita sa isi introduca un obiect in vagin in timp ce Emily privea scena din spatele unui ecran. Aceeasi soarta a avut-o si o a doua victima. Timms, acum in varsta de 23 de ani, a recunoscut acuzatiile care i-au fost aduse, printre care se numara convingerea unui minor de a se implica in relatii intime fara acordul explicit al acestuia si abuzul de copii, scrie Click.

Faze tariFoto: Colaj foto

Samsung Galaxy Note 9 ti-ar putea spune daca ai baut prea mult. Chiar daca inca nu s-a lansat Samsung Galaxy Note 8, putem vorbi deja despre viitorul Note 9 si functiile pe care le-ar putea avea. Telefoanele vor deveni din ce in ce mai greu de diferentiat intre ele, mai ales pe masura ce acestea vor renunta la margini si vom avea in maini telefoane cu ecrane desfasurate pe toata suprafata. Astfel, e de inteles ca producatorii ar putea miza si pe functii mai neobisnuite, care sa scoata in evidenta smartphone-urile. Adaugarea unei astfel de functii de etilotest in cadrul Samsung Galaxy Note 9 nu e o idee atat de rea pe cat ar parea, la prima vedere. Daca aceasta functie se poate activa automat atunci cand ducem telefonul la ureche pentru a vorbi, atunci dispozitivul ar putea sa ofere avertizari daca alcoolemia este mai mare decat limitele legale admise. De asemenea, testul ar putea fi efectuat si manual, pentru ca un utilizator sa stie daca ar putea sa conduca sau daca e mai bine sa ia un taxi, noteaza Playtech.

China devine din nou tara cu cele mai rapide trenuri. Dupa sase ani, China primeste din nou titlul pentru tara cu cel mai rapid tren din lume. In septembrie o noua serie de trenuri capabile sa ajunga la viteze de 400 de km/h vor deveni operationale. In urma unui accident devastator din 2011, China si-a pierdut titlul de tara cu cele mai rapide trenuri, informeaza Futurism. Insa la inceputul lunii septembrie, tara planuieste sa reintroduca mai multe trenuri de mare viteza care vor ajunge la viteze uimitoare. Inaintea accidentului, tenurile de mare viteza ajungeau la 350 de km/h, dar viteza lor a fost redusa ulterior la 250-300 de km/h. Pe 21 septembrie, noile trenuri vor atinge din nou 350 de km/h insa de data aceasta avand capacitatea de a atinge viteza maxima de 400 km/h. Conform AP, China a construit 20.000 de kilometri de cale ferata pentru trenurile de mare viteza si intentioneaza sa adauge acestui numar inca 10.000 de km pana in 2020, informeaza Descopera.

Paradoxul Microsoft: uraste pirateria, dar o tolereaza in Windows Store. Windows Store este magazinul virtual de aplicatii al Microsoft pentru desktopuri si mobile. Se pare insa ca nu prea este atent monitorizat. Cei mai multi utilizatori de Windows 10 isi instaleaza in continuare aplicatiile favorite de pe internet, la fel ca in urma cu 10 ani. Cei care vor renunta insa la traditie si vor apela la magazinul de aplicatii care vine preinstalat inca de la Windows 8 vor avea un soc. Printre aplicatiile recomandate de la sectiunea Trending Apps s-au strecurat programe care promoveaza fara emotii continut piratat. Acestea sunt, de fapt, site-uri web impachetate in aplicatii universale pentru a fi integrate in Windows Store. In acest scop, gigantul din Redmond ofera niste tutoriale detaliate care te ajuta sa urmezi toti pasii fara sa ai nici cea mai vaga idee despre programare. Cei de la TorrentFreak au fost primii care au sesizat problema si au ramas marcati, avand in vedere ca respectivele aplicatii ar fi trebuit sa treaca printr-un proces mai mult sau mai putin riguros de verificare, conform Playtech.

Un grup de astrofizicieni a gasit o planeta care poate sustine viata intr-un sistem solar apropiat. Exoplaneta descoperita de astrofizicieni se afla la doar 16 ani lumina distanta, comparativ cu distanta de 39 de ani lumina la care se afla sistemul Trappist-1, recent descoperit de cercetatorii NASA si care poate contine viata extraterestra. Astfel, cercetatorii de la Universitatea Texas din Arlington (UTA) au demonstrat existenta unei planete asemanatoare Terrei, in sistemul GJ 832. Lucrarea a fost publicata in The Astrophysical Journal, unde se precizeaza si ca se gaseste in zona habitabila si are o orbita stabila, scrie Futurism. Alexander Weiss, seful catedrei de fizica de la UTA a sustinut si el ca "faptul ca Dr. Satyal a fost capabil sa demonstreze ca planeta poate mentine o orbita stabila in zona habitabila a unei pitice rosii pentru mai mult de un miliard de ani este extrem de impresionant". Totusi, nu exista certitutinea totala ca planeta GJ 832c chiar exista. Predictiile si dovezile sunt insa insemnate, iar odata cu dezvoltarea continua a tehnologiei si elaborarea de noi abordari in exploarea spatiala noul studiu poate furniza indicii cu privire la o directie de explorare, una care promite descoperirea vietii extraterestre, potrivit Descopera.