Un nou record in fizica a fost stabilit dupa ce o echipa a racit molecule aproape de zero absolut. Un proces in doua etape care a utilizat laserele a permis fizicienilor sa duca temperatura monofluoridului de calciu la temperatura dincolo de 0,00000000005 grade Kelvin, care reprezinta limita Doppler. Noul record a fost stabilit de cercetatorii de la Centre for Cold Matter al Imperial College London, scrie Science Alert. Atomii care sunt mai imobili sunt mai reci, astfel, procesul de racire Doppler poate face particulele atat de reci incat energia pierduta prin emisia fotonilor este echilibrata cu energia pe care atomii o primesc in "capcana" stabilita de cercetatori cu ajutorul campului magnetic, scrieDescopera.

Faze tariFoto: Colaj foto

NASA va distruge sonda care a aratat ca viata ar fi posibila pe luna planetei Saturn. De 20 de ani, NASA a folosit sonda Cassini ca sa studieze planeta Saturn. Acesti 20 de ani vor ramane in istorie, mai ales pentru ca sonda va fi distrusa pe 15 septembrie. "Marea finala" a fost numit de NASA momentul cand Cassini se va indrepta spre planeta Saturn, pentru a-si incheia misiunea. Sonda, care a costat peste 3,2 miliarde de dolari cand a fost construita, a pornit in misiune in 1997. Inainte de distrugere, trebuie sa mai trimita spre Pamant informatii despre durata unei zile pe Saturn, estimata acum la 10 ore si jumatate, noteazaPlaytech.

Ea e regina ardeilor iuti. In fiecare an, Clubul Clifton Chili Eating din Manchester, Marea Britanie, organizeaza concursuri de mancat ardei iuti. Atat editia de anul acesta, cat si cele din 2016, 2015 si 2014, au fost castigate de Sid Barber. Aceasta femeie de 45 de ani a fost incoronata recent "regina ardeilor iuti". In timpul competitiei, concurentii trebuie sa manance mai multe soiuri de ardei, din ce in ce mai iuti, la final ajungandu-se la cei mai iuti din lume, din soiul Carolina Reaper, care au o usoara aroma de scortisoara si ciocolata. Mai mult decat atat, competitorii nu au voie sa bea apa in timpul intrecerii, informeazaClick.

Descoperire uimitoare a japonezilor: oxigenul de pe Luna are provenienta terestra. O nava spatiala japoneza a descoperit oxigen selenar care are o origine interesanta: Pamantul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acesta dateaza de acum miliarde de ani, ceea ce ar oferi indicii cu privire la atmosfera primordiala a Terrei. Desi cercetatorii stiau de ceva vreme ca pe Luna se poate gasi oxigen, o nava spatiala japoneza numita Kaguya si o echipa de cercetare condusa de savantul Kentaro Terada, de la Universitatea Osaka, au descoperit ca Pamantul si Luna impart acelasi tip de element, scrie Futurism, conformDescopera.

Paradoxul cenzurii: Twitter a blocat utilizatorul care a amenintat un tantar. Intr-un set de circumstante foarte ciudat, un cont de Twitter a o fost suspendat in urma unei postari in care era amenintat un tantar. Nu de alta, dar un utilizator de Twitter din Japonia s-a trezit cu contul suspendat dupa ce a scris cateva cuvinte prin care si-a manifestat frustrarea vizavi de un tantar. Limbajul putea fi perceput fara probleme ca fiind amenintator, dar avand in vedere ca acele cuvinte fara injuraturi au fost asociate unei insecte, nu s-a asteptat nimeni ca individul sa ramana fara cont de Twitter, potrivitPlaytech.