Un fotograf britanic a obtinut drepturi de autor asupra unui selfie al unei maimute. Lupta fotografului britanic pentru obtinera drepturilor de autor asupra "selfie-ului maimutei" s-a dovedit a fi castigatoare. Fotografia a fost facuta intr-o junga din Indonezia in anul 2011. e pare ca maimuta a luat camera fotografului David Slaver. Atunci simpaticul animal si-a facut o fotografie, care a devenit rapid virala, fiind cunoscuta sub denumirea de "selfie-ul maimutei", noteaza BBC. De atunci fotograful se lupta in instanta pentru dobandirea dreputilor de autor, intrucat o asociatie pentru protectia animalelor s-a opus, sustinand ca drepturile de autor ar trebui sa-i revina maimutei, conformStirile ProTV.

Faze tariFoto: Colaj foto

Iata becul-minune, care elimina mirosul de tigara si purifica aerul din camera! Cat costa. Ne-am obisnuit atat de tare cu lumina becului, incat azi ar fi de neconceput sa ne lipsim de ajutorul sau. A trecut mai putin de un veac si jumatate de cand omul a transformat noaptea in zi cu ajutorul becului electric, inventat de Thomas Edison. A venit insa vremea sa fim contemporani cu o alta minune, becul care nu doar ca iti ofera lumina, dar are si calitatea de a-ti face viata mai curata. Da, ati citit bine! Becul cu functie de purificare a aerului! Minunea in cauza se numeste Clean Light si, sub forma unui bec economic cu o putere de 15 W (echivalentul puterii unui bec incandescent de 60W), are si capacitatea de a ioniza aerul din camera, eliminand particulele ce polueaza si chiar mirosuri neplacute, cum este cel al fumului de tigara (aviz amatorilor de tutun care se afla mereu in razboi cu cei ce nu suporta tutunul!), potrivitClick.

Un sef de orchestra robot a acaparat toata atentia publicului, in detrimentul lui Andrea Bocelli. Vocea tenorului italian Andrea Bocelli se ridica pana la cupola teatrului toscan din Pisa, dar toate privirile erau indreptate catre dirijorul de langa el: un robot ce parea sa aiba o inclinatie pentru Verdi. Bagheta era manuita de cele doua brate mecanice ale lui YuMi, robotul umanoid produs in Elvetia de societatea ABB care a fost vedeta inchiderii primului festival international de robotica, marti seara, in orasul Pisa. Pentru a invata cum sa manuiasca bagheta, YuMi a fost instruit sa imite gesturile sefului Orchestrei Filarmonice din Lucca, Andrea Colombini. "Invatarea a fost foarte dificila", a fost nevoie de "17 ore de lucru" pentru YuMi pentru a sti cum sa imite sase minute de dirijare muzicala, informeazaDigi24.

Un artist roman si-a facut autoportretul din mii de taste de calculator. Arta inedita! De 10.000 de taste de calculator a avut nevoie Adrian Rizescu, un artist in varsta de 23 de ani, originar din Targoviste, pentru a-si face autoportretul. Tabloul are dimensiunea de doi metri pe un metru si jumatate, iar artistul a lucrat la el timp de doua saptamani. De mic a fost pasionat de artele plastice! Lui Adrian Rizescu ii place sa spuna insa ca adevaratul debut a fost cand a inceput cursurile Universitatii Nationale de Arte - sectia pictura. "Nu pot spune ca a fost o dorinta sa fac arta, dar era lucrul pe care il faceam cu cea mai mare placere", potrivitClick.

Un prezentator i-a taiat, cu foarfeca, rochia colegei sale in direct. Un prezentator tv spaniol a fost criticat dupa ce i-a taiat rochia, cu foarfeca, colegei sale de platou in timpul unei transmisiuni in direct. uan y Medio, barbatul in cauza, prezenta o emisiune alaturi de colega sa, Eva Ruiz, atunci cand a decis sa ii taie rochia. Prezentatorul a precizat ca a apelat la acest gest pentru a se razbuna pe Eva, ca urmare a unei farse anterioare, cand aceasta i-a taiat pantalonii pentru ca a refuzat sa danseze in timpul emisiunii, conform Daily Mirror. Totusi, barbatul nu a purtat pantalonii pe care i-a taiat colega sa, fiindca Ruiza i-a adus o pereche de rezerva. Un politician, Teresa Rodriguez, s-a aratat revoltata fata de gestul pe care l-a facut barbatul, spunStirile ProTV.