Biblia Diavolului, cea mai mare si mai enigmatica scriere din Evul Mediu, fascineaza chiar si astazi. Cuprinde inclusiv un portret detaliat al Diavolului. In vara anului 1648, la sfarsitul Razboiului de 30 de ani, care a schimbat fata Europei, armata suedeza a ocupat Praga. Printre lucrurile gasite a fost si o carte bizara numita Codex Gigas, care este, in ziua de astazi, cel mai mare manuscript european din Evul Mediu. De asemenea, in carte este ilustrat si un portret al Diavolului, un lucru totusi des intalnit in cartile medievale. Legenda spune ca manuscrisul a fost creat de un calugar care si-a incalcat juramantul. Pentru a nu fi omorat, acesta trebuia sa scrie o carte care sa cuprinda toata cunoasterea umana si acest lucru intr-o singura noapte. Pentru ca acest lucru era imposibil, calugarul a cerut ajutorul Diavolului, scriedescopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Cel mai mare peste capturat pana acum. Record mondial cu un somn de aproape 3 metri. Un pescar a reusit sa sparga toate recordurile dupa ce a prins un adevarat monstru - un somn de 2,74 metri lungime, in sud-vestul Frantei. Recordul anterior fusese inregistrat tot in Franta, iar pestele era mai mic cu doar ... 1 centimetru. Intamplarea a avut loc pe raul Tarn, potrivitstirileprotv.

Tunelurile de pe Marte si Luna ar putea reprezenta viitoarea locuinta a astronautilor.Pesterile provocate de activitatea vulcanica ar putea fi cea mai buna solutie pentru urmatorii colonistii ai planetelor Marte, dar si a celor de pe Luna. Astronautii din cadrul Agentiei Spatiale Europene au inceput antrenamentele de supravietuire in tuneluri de 30 de metri latime in Lanzarote (Spania). Insa specialistii italieni afirma ca, pe Marte si pe Luna, aceste pesteri ar putea ajunge la un kilometru latime si cativa kilometri lungime din cauza gravitatiei joase, informeazadescopera.ro.

Au venit la nunta mascati in dinozauri. Americanii Vincent Rivani, de 28 de ani, si Ashley Coleman, de 27 de ani, si-au dorit o nunta neobisnuita. Pasionati de filmul Jurassic Park si de dinozauri, cei doi tineri s-au deghizat in costume de Tyranozaurus Rex. Asa au dansat valsul si asa au aparut la eveniment. Ei s-au cunoscut in 2012 pe o retea de socializare si s-au logodit in 2015. La 9 septembrie au organizat nunta la Walden Firehouse, din New York si au avut peste 100 de invitati, anuntaClick!

Stalp de electricitate in mijlocul drumului. Cat a costat asfaltarea celor 3 km. Drumul a fost asfaltat, dar fix in mijloc constructorul a lasat in toata splendoarea lui un stalp de electricitate. Culmea este si ca au fost alocati bani pentru mutarea lui, dar obstacolul de pe sosea este si azi la locul lui. Strada Gruiului a fost asfaltata saptamana aceasta, iar stalpul n-a fost, se pare, un obstacol. Muncitorii au lucrat in jurul lui. Culmea este ca, in urma cu o luna, un camion a doborat stalpul, dar n-a disparut. A fost inlocuit, relateazastirileprotv.

Au defilat cu mancarea pe ele. Parada vestimentara "Vogue Food Fashion by Toma" a fost organizata de bucatarul Cosmin Ioan Toma, cunoscut pentru faptul ca ii place sa inventeze retete culinare si sa le reinterpreteze pe cele clasice. Insa bucatarul n-a aplicat alimente doar pe haine, ci a facut si accesorii din ele, cum ar fi, de pilda, cercei din ardei iuti sau ciocolata, potrivitClick!