Povestea mai putin cunoscuta care a facut din LEGO gigantul din prezent. Piesele LEGO au devenit din jucarii personaje de film si nu numai. Povestea aparitiei lor e insa mai interesanta decat evolutia si mai putin stiuta. Te jucai cu ele cand erai mic - poate inca o faci, nu e nicio rusine, ramane intre noi. Ai calcat pe ele in intuneric si ti-ai blestemat existenta. Ai vazut statuia aceea edgy din mall care probabil a durat saptamani intregi sa fie construita. Adevarul este ca piesele de LEGO au fost acolo de cand eram mici si au reusit sa nu isi piarda succesul. In 2016, de exemplu, au fost vandute 75 de miliarde de piese, iar compania veche de 85 de ani din spatele lor ramane cunoscuta drept un legendar producator de jucarii. In spatele succesului zac serii de incendii si un tamplar creativ fara de care imperiul LEGO poate nu ar fi existat vreodata, spune playtech.

faze tariFoto: Colaj foto

Reanalizand imagini mai vechi din satelit, o echipa de cercetatori a facut o descoperire neasteptata in apropierea ecuatorului de pe Marte. Dupa ce au reanalizat date din trecut furnizate de una dintre cele vechi sonde operationale ale NASA, specialistii au descoperit dovezi ale existentei apei in apropierea ecuatorului de pe Marte. Anterior, cercetatorii nu credeau ca poate exista gheata in aceasta zona. Jock Wilson, un cercetator din cadrul Universitatii John Hopkins din Maryland, a condus o echipa care s-a ocupat de reprocesarea datelor obtinute din 2002 pana in 2009 de catre intrumentele de spectometru cu neutroni aflate pe sonda Mars Odyssey. Science Daily relateaza ca au fost descoperite cantitati mari de hidrogen (care la altitudini mari ar putea reflecta existenta ghetii), in jurul zonei ecuatorului martian. Existenta unei rezerve de apa inghetata in apropierea ecuatorului ar putea reprezenta un aspect important pentru viitoarele misiuni de explorare a Planetei Rosii, ale astronautilor. Cantitatea de resurse utilizata de exploratorii umani ar putea fi redusa substantial daca acestia se vor putea baza pe resursele naturale martiene, precum depozitele de apa care vor putea fi utilizate pentru producerea combustibilului din hidrogen, conform descopera.ro.

Un barbat s-a hranit doar cu cartofi timp de un an. Rezultatul este surprinzator. Desi majoritatea doctorilor si nutritionistilor nu recomanda acest regim restrictiv, Andrew Flinders Taylor a decis sa nu tina cont de parerea lor. Inainte de a urma dieta, barbatul s-a documentat si a intocmit un plan cu ajutorul unui medic si al unui nutritionist, scrie The Independent. In ciuda avertismentelor specialistilor, Taylor a fost sigur ca va obtine toate vitaminele si mineralele necesare din cartofi si a inclus in alimentatie diverse soiuri. Iar unii experti l-au sustinut si au marturisit ca acest plan nu este unul foarte periculos, desi nu face parte din dietele sanatoase. Nutritionistul Rhiannon Lambert spune ca acest aliment reprezinta o sursa bogata de fibre, da senzatie de satietate si are o densitate calorica mica, potrivit Digi24.

Concert in avion, pe ruta Cluj-Londra. Opt studenti din Cluj au cantat la instrumente. Zeci de pasageri care au zburat duminica pe ruta Cluj-Londra, si retur, au avut parte de o surpriza neasteptata. Opt studenti ai Academiei de muzica din Cluj Napoca au facut spectacol printre nori. Tinerii au interpretat piese romanesti si internationale. Prin aceasta initiativa au vrut sa celebreze Ziua Internationala a Muzicii. Imediat ce au atins altitudinea de croaziera, pasagerii care au calatorit spre Londra au avut parte de o experienta inedita. Studentii si-au scos instrumentele si au inceput un adevarat concert. Melodiile celor de la Beatles, dar si piese ale artistilor romani au fost un deliciu pentru ascultatori, informeaza Stirile ProTV.

Iti poti da seama daca este robot sau om? ''Androidul'' prezent la o conferinta pentru pasionatii de jocuri video a uimit utilizatorii retelelor sociale. Un ''android'' prezent in cadrul Tokyo Game Show pare sa estompeze limita dintre masinarie si om. Desi imaginile au ajuns virale, multe persoane nu cred ca este de fapt vorba despre un android. Imaginile au starnit dezbateri intre persoane care considera ca este cu adevarat un om sau o masinarie. Femeia a imitat miscarile unui robot pentru promovarea unei nou joc video. Mail Online relateaza ca in videoclip ''androidul'' zambeste si face cu mana, iar utilizatorii retelelor sociale au fost uimiti de aspectul sau. Conform producatorilor jocului, ''androidul'' este un model AP700 denumit ''cel mai real android''. Utilizatorul unei retele sociale a declarat ca ''am cunoscut astazi un android, iar el/ea a fost infricosatoare'', spune descopera.ro.

Un baiat a inghitit mecanismul unei trompete de jucarie. Ce sunet scotea cand tragea aer in piept. Un baiat de doar 8 ani din Argentina a ajuns disperat la doctor dupa ce a inghitit din greseala mecanismul unei trompete de jucarie. Tanara victima din San Miguel de Tucuman scotea sunete de trompeta de fiecare data cand inspira - fapt care il facea sa fie extrem de nefericit, dupa cum se vede si pe fata sa. Potrivit Mashable, incidentul a fost filmat chiar de doctorul care l-a tratat, pe nume Santiago Gomez Zuviria, care a vrut in acest fel sa traga un semnal de alarma in privinta pericolului la care sunt supusi copiii cand folosesc jucarii neconforme cu normele de protectie. Din fericire, mecanismul a fost extras din corpul baiatului, iar acesta scapat de glumele prietenilor, conform Stirile ProTV.