Faze tari: Cum arata masina viitorului, in viziunea unui roman: merge cu aer comprimat, n-are cutie de viteze si nici suspensii; Previziunile autorilor SF care au devenit realitate; Animale despre care nu stiai ca sunt veninoase
Cum arata masina viitorului, in viziunea unui roman: merge cu aer comprimat, n-are cutie de viteze si nici suspensii. Adrian Rosca a castigat medalia de aur la UGAL Invent, un concurs international de inventica organizat la Galati de Universitatea "Dunarea de Jos", la care au participat peste 100 de inventatori. Inventia sa este o masina care foloseste drept combustibil aerul comprimat si poate dezvolta viteze extrem de mari. Denumita RosMar Hreasca, inventia va schimba modul de deplasare al autovehiculelor si motocicletelor datorita noii metode de deplasare, scrie Adevarul.
Scenariu SF aplicat in realitate: informatii adaugate in creier prin electrosocuri. O echipa de neurologi a aratat ca furnizarea de electrosocuri mici in cortexul premotor al maimutelor poate furniza, in esenta, instructiuni care le ghideaza miscarile. Cercetatorii au stimulat intai cortexul senzorial primar, dupa care s-au ocupat de cortexul vizual si cortexul auditiv si au introdus informatii in creier. Studiul ar putea deschide calea pentru o mai buna interactiune intre creier - computer si neuroproteze, informeaza PlayTech.
Animale despre care nu stiai ca sunt veninoase. Veninul este asociat, de obicei, cu intepaturile insectelor sau cu muscaturile reptilelor. Insa, aceasta substanta versatila, injectabila, este utilizata pentru atac ori in scop de aparare si de alte vietuitoare. Lorisul lent este singura primata veninoasa. Unele dintre exemplarele acestei specii au devenit vedete pe internet datorita inregistrarilor video in care sunt infatisate cu labele din fata ridicate pentru a fi ''gadilate'' la subrat. Insa acest animal procedeaza astfel pentru a se apara. De asemenea, masculii de ornitorinc detin la picioarele posterioare un set de pinteni ascutiti si isi folosesc veninul impotriva altor masculi pentru a-si apara teritoriul. Veninul este produs sezonier, potrivit Digi24.
De ce timpul trece mai repede pe masura ce imbatranim. Motivul pentru care ne amintim tineretea atat de bine este ca "e timpul pentru premiere - primele relatii sexuale, primele joburi, primele calatorii fara parinti, primele experiente cu traitul departe de acasa", a afirmat autoarea Claudia Hammond, in cartea "Time Warped". Atunci cand sirul de noutati se termina, timpul pare ca incepe sa se accelereze. O ipoteza sugereaza ca oamenii percep trecerea timpului in functie de cantitatea de informatii absorbita. Mai multe informatii, presupun un timp mai lent de procesare, deci o trecere mai lenta a timpului, potrivit PlayTech.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”