Cersetorii chinezi "accepta" plata de pe smartphone. "O mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste nimic!" Spunea regretatul Gheorghe Dinica in filmul "Filantropica" al lui Nae Caramfil. In China, cersetorii au trecut demult la alt nivel tehnologic. Mai nou accepta "donatii" de pe telefonul mobil, prin intermediul QR code-urilor. Cersetorii chinezi care isi fac veacul prin intersectii au descoperit cum isi pot conserva energia in timp ce cersesc mila trecatorilor. Au pus langa "biroul" unde lucreaza un panou cu un QR-code. Milostivii care trec pe langa ei, scaneaza codul si le vireaza direct in contul din banca suma pe care doresc sa le-o vireze, noteazaClick.

Faze tariFoto: Colaj foto

In curand berea ar putea fi transformata in combustibil pentru masini.Pretul combustibilului pare sa creasca de la o zi la alta, dar si rezervele naturale, motiv pentru care lumea stiintifica este in cautare de alternative. Gasirea unor surse surstenabile care sa poata fi folosite pe termen lung este necesara. Salvarea pare sa vina de unde ne asteptam mai putin. Chimisti de la Universitatea din Bristol au creat combustibil din bere, informeaza Gustarte citand phys.org. Pentru bautorii de bere aceasta noua intrebuintare poate parea o risipa, insa poate fi o salvare. Nu va asteptati sa turnati bere direct din doza in rezervorul masinii, relateazadescopera.ro.

Ovarele artificiale ar putea revolutiona tratamentele anti-imbatranire.Cercetatorii au folosit ovare artificiale crescute in laborator si au dezvoltat o noua metoda de terapie de substitutie hormonala. Cativa oameni de stiinta au demonstrat ca ovarele artificiale crescute in laborator ar putea o oferi o modalitate mai buna pentru o terapie de substitutie hormonala pentru femei. Intr-un studiu, publicat in Nature Communication, s-a constat ca ovarele fabricate au performante mai bune decat medicamentele pentru terapia hormonala, in ceea ce priveste imbunatatirea sanatatii osoase si uterine, dar si a compozitiei corporale, arataPlaytech.

Olimpiada lui Mos Craciun.Cine a zis ca e lucru usor sa fii Mos Craciun? Cand ai de livrat 1.232.000 tone de cadouri si trebuie sa "fugi" intr-o singura noapte 510.000.000 km, cu o viteza de 10.703.437 km/h este clar ca trebuie sa ai conditie fizica. Uite cum se dueleaza Mosii la Olimpiada dedicata lor, din Elvetia! Echipe mixte din 27 de tari, costumate regulamentar in Mos Craciun, s-au intrecut la Olimpiada Mosului. Printre probele competitiei care a avut lor in statiunea elvetiana Samnaun, din Valea Engadin, mentionam: impodobirea contracronometru a bradului, slalom pe o placa de schi, calarirea renului naravas, viteza in omat si maiestrie in alunecat pe colac, conformClick.

O ''capsula a timpului'' a fost descoperita in statuia lui Iisus, intr-o parte in care nimeni nu s-ar fi asteptat.In timpul restaurarii unei statui din secolul XVIII, istoricii din Spania au descoperit ceea ce pare a fi o o capsula a timpului amplasata intr-un loc neconventional, posteriorul statuii. Statuia il infatiseaza pe Iisus Hristos in timpul crucificarii si a fost amplasata in catedrala Sf. Agueda din nordul Spaniei. National Geographic noteaza ca statuia, veche de secole, incepea sa prezinte crapaturi. Gemma Ramirez, unul dintre specialisti, sustine ca din momentul in care au amplasat statuia pe masa de lucru au simtit ca se afla ceva in interiorul ei. Atunci cand au deschis o parte din statuie specialistii au descoperit un document care continea detalii despre viata in Spania secolului XVIII, aratadescopera.ro.