Chinezii au realizat servetele din excremente de urs panda. Firma Qianwei Fengsheng, cu sediul in provincia Sichuan (sud-vestul Chinei), colaboreaza cu Centrul pentru protectia si cercetarea ursilor panda pentru a prelua si recicla excrementele si deseurile alimentare ale animalelor. Produsele vor fi comercializate in China chiar sub brandul "caca de panda" si vor avea pe eticheta imaginea unui urs panda. Cele aproximativ 10 kilograme de excremente produse de un urs panda adult zilnic sunt bogate in fibre, pentru ca animalul se hraneste exclusiv cu bambus, scrie Descopera.

Faze tariFoto: Colaj foto

NASA vrea sa ajunga mai departe decat am fi visat vreodata. Recent, Trump a semnat o hotarare prin care NASA trebuie sa creeze un nou program de exploarare spatiala. Daca programul va reusi, NASA va trimite oameni mai departe decat am visat vreodata, dincolo de Luna si Marte. Astronautii ar putea ajunge pe exoplaneta Proxima b, din Alpha Centauri, in 1969. Proiectul este insa intr-o stare primitiva, deoarece nu are un nume. NASA nici macar tehnologia necesara pentru o asemenea expeditie. Se crede ca va fi folosita aceeasi tehnica a sondelor roboti folosta de miliardarul rus Yuri Milner pentru proiectul Breakthrough Starshot, potrivit Playtech.

Parcare asfaltata in jurul masinii. Reabilitarea cu peripetii a avut loc in cartierul 1 mai din Craiova. Fara sa anunte pe nimeni, lucratorii firmei care asfalteaza parcarile dintre blocuri au venit ieri dis de dimineata si s-au apucat de treaba. Oamenii si-au mutat masinile cand au vazut ca se lucreaza. Una singura a ramas nemiscata, pentru ca proprietarul era plecat. Asa ca muncitorii au asfaltat doar in jurul ei. Presedintele asociatiei de proprietari care detine si parcarea spune ca erau solutii ca masina sa fie mutata. Doar ca nu i-a cerut nimeni sprijinul, informeaza Digi24.

Ce este efectul placebo si cum functioneaza acesta. Cercetarile recente privind efectul placebo confirma cat de puternic poate fi acesta - precum si faptul ca beneficiile tratamentului cu placebo nu sunt doar "in capul tau". Modificari fiziologice masurabile pot fi observate la cei care iau un medicament placebo, similar celor observate la persoanele care iau medicamente eficiente. Desigur, nu toata lumea are un raspuns terapeutic la un medicament placebo. Daca s-ar intampla asa, nu am avea nevoie de medicamente. In schimb am putea sa aducem in discutie pur si simplu puterea de autosugestie, potrivit Descopera.

Sticla minune care iti va repara ecranul spart al telefonului. Multumita unei echipe de cercetatori japonezi, avem un nou tip de sticla "auto-vindecatoare". Polimerul care se repara de la sine, creat de cercetatori de la Universitatea din Tokyo, a fost descoperit accidental, in timp ce studiau noi adezivi. In timpul cercetarii, una dintre echipe a observat ca polimerul pe care il examinau pentru a fi folosit ca adeziv a avut capacitatea de a se lipi cand a fost taiat, comprimat si tinut timp de 30 de secunde la temperatura camerei de 21 de grade Celsius, informeaza Playtech.