Cea mai mare inventie de care lumea a uitat si inca tine internetul in viata Lumea moderna a uitat multe dintre realizarile si inovatiile care au adus-o in acest punct. De exemplu, primul cablu transatlantic a fost vazut ca o nebunie si o farsa. In septembrie 2017, Facebook si Microsoft au anuntat ca au pus un nou cablu care traverseaza Atlanticul. Unul care poate transporta 160 de terabiti de date pe secunda, suficient incat sa poti viziona simultan 71 de filme de inalta calitate. Insa in 1858, cand primul cablu telegrafic transatlantic a fost instalat, povestea a stat putin diferit, scrie Playtech.

colajFoto: Colaj foto

Japan Airlines a lansat o cursa speciala cu avionul pentru catei Japan Airlines a lansat un serviciu charter care le permite pasagerilor sa-si ia cu ei, in cabina principala, cateii, animale de companie. Zborul intern costa "150,000, aproximativ "1,037 (lire sterline). Acesta face parte dintr-un sejur. Biletele pentru primul zbor de acest fel au fost vandute rapid, in numai o ora. Zborul a decolat de pe aeroportul Narita, de langa Tokyo. Acest serviciu charter, oferit de Japan Airlines, poarta numele de "wan wan jet". Destinatia zborului a fost zona Kagoshima din sud-vestul Japoniei, precizeaza Air24.

Cum arata cel mai lung pod maritim din lume. Urmeaza sa fie inaugurat in China Podul de 55 de km -cu sase benzi, patru tuneluri si patru insule artificiale- a fost construit in 7 ani si va injumatati timpul calatoriei din Macao in Hong Kong, potrivit Al Jazeera. Astfel, soferii nu vor mai fi nevoiti sa ocoleasca golful care desparte cele doua regiuni autonome din sudul Chinei. Potrivit Al Jazeera, podul a inghitit o cantitate de otel cu care se puteau construi 60 de turnuri Eiffel, fapt ce a dus costul proiectului la cateva miliarde de dolari, relateaza New Money.

Un robot rusesc recruteaza oameni pentru companii precum PepsiCo sau Ikea Un startup rusesc foloseste robotul Vera, un software proiectat pentru recrutare, pentru a-si ajuta cei aproximativ 300 de clienti, printre care PepsiCo, Ikea si L'Oreal, sa le acopere pozitiile vacante. Cu oameni. Vera poate reduce costurile si timpul necesar recrutarii cu o treime, spun creatorii sai, rusii Vladimir Svesnikov, 28 de ani, si Alexander Uraksin, 30 de ani, cofondatori ai Stafory, un startup cu 50 de angajati din Petersburg, potrivit Descopera.

NASA creeaza albine robot ca sa exploreze suprafata planetei Marte Agentia Spatiala ar putea trimite albine robot, create de oameni de stiinta japonezi, cu care spera sa gaseasca semne de viata pe Planeta Rosie. Aceasta "specie" va avea aripi uriase si va primi comenzi wireless. Albinele vor zbura de pe o baza mobila, probabil un rover ca Curiosity, care va servi ca punct de incarcare, vor avea o harta a terenului si vor colecta mostre, pe care oamenii de stiinta le vor analiza in incercarea de a detecta semne de viata, scrie Playtech.

Un om din Florida s-a trezit cu un intrus mai putin obisnuit in piscina casei sale Rob Carver, un barbat din Florida, Statele Unite, a avut un soc atunci cand, in urma zgomotelor din curtea casei sale, s-a dus sa verifice. "Suspectul" era un aligator de peste 3 metri care inota linistit in piscina casei sale. "M-am gandit la un intrus cu doua picioare", a precizat Carver. "Am aprins luminile si m-am uitat pe fereastra baii si am vazut ceva care parea la prima vedere o pisica salbatica, dar apoi cand am vazut mai bine am zis: "O, Dumnezeule, acela e un aligator mare", precizeaza Descopera.