Se vinde carne de miel pe Facebook si e mai ieftina ca la piata Un kilogram de miel costa in piete, in aprilie 2018, intre 25 si 30 de lei, in timp ce pe Facebook este mai ieftin, 23 de lei, iar in supermarket costa doar 20 lei. Mielul "in viu" se vinde si mai ieftin, cu preturi de 13-15 lei kilogramul. In pietele din Timisoara, carnea de miel se vinde cu preturi cuprinse intre 25 si 28 de lei pe kilogram, comerciantii precizand ca preturile sunt un pic mai mari fata de cele de anul trecut. In toate pietele din oras, clientii care negociaza pot cumpara carnea de miel si cu preturi sub 25 de lei kilogramul, scrie Romania Libera.

colajFoto: Colaj foto

Lamborghini Urus, cel mai rapid SUV din lume, poate fi comandat din Romania pentru putin peste 200.000 de euro. 20 de romani au depus deja avansul Primul Super Sport Utility Vehicle din lume si cel de-al treilea model al constructorului italian de supercaruri din Sant'Agata Bolognese " Lamborghini Urus " a fost lansat oficial saptamana aceasta pe piata locala, la exact patru luni de la lansarea sa internationala. Preluand tehnologiile si performantele de pe renumitele Huracan sau Aventador, Urus creeaza o noua nisa in segmentul de lux, prin combinatia de putere extraordinara, dinamica sporita la condus, design sportiv inconfundabil Lamborghini, ambient luxos si caracter practic pentru calatoriile de zi cu zi, pe o diversitate de suprafete si tipuri de teren, precizeaza Ziarul Financiar.

Unealta din piatra din patrimoniul cultural al Romaniei, gasita in urma unei perchezitii a politiei O unealta din piatra care ar putea proveni din patrimoniul cultural al Romaniei a fost gasita in urma unei perchezitii facute la locuinta unui barbat din Arges, banuit ca detine ilicit obiecte de patrimoniu. Politistii din Arges au facut, miercuri dimineata, o perchezitie domiciliara in comuna Mosoaia, judetul Arges, la locuinta unui barbat banuit ca ar fi detinut in mod ilicit obiecte care fac parte din patrimoniul national cultural al Romaniei, scrie Mediafax. Cu ocazia perchezitiei, politistii au identificat o unealta din piatra, bipena, susceptibila a proveni din patrimoniul cultural national al Romaniei, informeaza Descopera.

Relicvele de piatra ale comunismului continua mistificarea istoriei In centrele unor mari orase mai sunt inca in picioare monumente dedicate unor "eroi" bolsevici care au luptat impotriva Armatei Romane, judecati ulterior pentru inalta tradare. Mai mult, aceste relicve comuniste au capatat statut de monument de for public. Dupa 1990, in fostele tari comuniste au fost abordari diferite in privinta acestor monumente. In Ungaria, in 1993, monumentele comuniste au fost mutate intr-un muzeu in aer liber, in Ucraina, in octombrie 2006, Rada Suprema a aprobat o lege ce interzicea simbolurile sovietice, iar in mai 2007, municipalitatea din Lvov a aprobat demolarea monumentelor bolsevice, scrie Romania Libera.

Imagini de colectie cu lynxul romanesc, cea mai mare felina din Europa, surprinse intr-o padure din Mures Imaginile cu lynxul fotografiat in timpul unei patrulari intr-o padure de stat administrata de Ocolul Silvic Rastolita din cadrul Directiei Silvice Mures au fost postate pe pagina de facebok a Romsilva. Rasul, Lynx lynx, este cea mai mare felina din Europa, atingand greutatea de pana la 40 de kilograme si o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putand fi vazut de oameni in libertate, scrie pe pagina de facebook a Romsilva. Potrivit Romsilva, populatia de ras din Romania a crescut puternic in ultimul secol, precizeaza Gandul.