Romanul care traieste "in secolul al XIX-lea", in satul pustiu, rupt de lume. Reteta supravietuirii ultimului satean Singurul localnic din satul Rosia traieste ca in secolul al XIX-lea, intr-o casuta de chirpici, luminata cu lampa de petrol. Soarta locului izolat din Muntii Metaliferi se schimba, treptat, dupa ce un om de afaceri a cumparat terenurile si casele vechi. Vasile Utan are 63 de ani si a ramas singurul localnic din Rosia, un catun ascuns in munti, pe Valea Geoagiului, la circa 70 de kilometri de municipiile Deva si Hunedoara, scrie Adevarul.

Faze TariFoto: Colaj foto

Un caine de politie si-a salvat stapanul dupa ce trei infractori l-au rapit Din pacate, pentru ca este o sarcina a politistului de a se asigura ca legea este respectata, multi ofiteri sunt o tinta pentru grupurile de raufacatori care doresc sa-si faca cunoscuta puterea in anumite zone. Frazier a cazut in capcana unei benzi de infractori, cand a fost in patrulare si a observat ca un barbat inconstient se afla la volanul masinii sale. A coborat din vehiculul lui si atunci i-a fost distrasa atentia de doi barbati, in timp ce al treilea l-a atacat de la spate. Deputatul a fost apoi tarat in padure de catre cei trei barbati. In timp ce se straduia sa scape, el l-a auzit pe unul dintre ei spunand "taie-i gatul". Realizand ca viata lui era in pericol, el a reusit sa-sa deschida compartimentul unde se afla cainele lui cu cheia de la masina, precizeaza Stirile ProTv.

Ciobanul de pe imasurile din Bucovina devenit "regele evadarilor" din Germania Gheoghe Axane este un individ condamnat in Germania la 13 ani de inchisoare pentru mai multe jafuri. Acesta a reusit sa evadeze in trei randuri din inchisorile germane, fiind cautat in prezent de mai bine de 15 ani de catre politistii nemti. Gheorghe Axane (46 de ani), din municipiul Radauti, judetul Suceava, este dat in urmarire internationala de aproape 15 ani de ziledupa ce a comis mai multe jafuri pe teritoriul Germaniei, relateaza Adevarul.

Romani urmariti cu elicopterul dupa ce au jefuit un magazin de bricolaj din Austria Potrivit Kronen Zeitung, cei doi romani, de 37 si 39 de ani, au fost surprinsi de camerele de supraveghere din magazinul Hornbach din Ansfelden (o periferie a orasului Linz) furand articole electrice. Paznicii au incercat sa-i opreasca dar romanii au reusit sa fuga cu prada din magazinul de bricolaj, asa ca personalul acestuia a alertat politia. Dupa ce au aflat ca cei doi au fugit pe jos pe autostrada, politia a pornit pe urmele lor cu caini si chiar un elicopter. Romanii au fost gasiti intr-o lunca de la marginea soselei, ascunsi in niste tufe cu prada lor, precizeaza Stirile ProTv.

A fost inventat dispozitivul care citeste gandurile Alter Ego este un fel de casca si poate intelege ce ii transmite cel care o poarta, fara ca persoana respectiva sa deschida gura. Astfel, utilizatorul poate sa interactioneze cu alte dispozitive, sa comunice si sa primeasca raspunsuri la intrebari fara sa vorbeasca. Dispozitivul este dotat cu electrozi care capteaza semnalele trimise de creier, muschii fetei si ai gatului atunci cand vorbim in gand. Acestea sunt apoi trimise la un computer care le traduce si raspunde comenzilor utilizatorului. Alter Ego este inca in teste si nu a fost comunicata o data pentru lansarea pe piata, relateaza Digi24.