NASA proiecteaza un avion ce va sparge bariera sunetului fara sa provoace un boom sonic Un avion supersonic ce are capacitatea de a sparge bariera sunetului fara a emite un boom sonic ar putea fi pus in functiune din 2022. Iar la 10 ani de la lansarea aeronavei orice persoana ar putea calatori la bordul unui astfel de avion. NASA, impreuna cu Lockheed Martin Aeronautics Co., coopereaza pentru a construi un avion experimental denumit Low-Boom Flight Demonstration (LBFD), care va putea reduce boom-ul sonic in timpul zborurilor la viteze uriase, relateaza Descopera.

Faze tariFoto: Google

In Sfantu Gheorghe, oamenii au donat sange intr-un autobuz Ca sa amelioreze eterna criza de sange, Centrul de Transfuzie Covasna a pornit in cautare donatorilor cu autobuzul. Statia de recoltare mobila parcata in centrul orasului Sfantu Gheorghe a atras vizitatori. Iar dupa ce au urcat in autobuz din curiozitate, localnicii s-au si hotarat sa doneze sange. Drept rasplata, fiecare a primit la final o portie de gratar, preparata pe loc, din initiativa unui om de afaceri generos. Agentii de la Politia Municipiului Sfantu Gheorghe sunt donatori cu traditie asa ca miercuri, cand au zarit autobuzul, nu au stat pe ganduri, precizeaza Stirile ProTv.

Dacia 2000, masina din care Ceausescu a condus Romania Dacia 2000, cunoscuta si sub numele de "Tovarasa", este o masina produsa acum 33 de ani special pentru Nicolae Ceausescu. Un roman o are si inca e functionala. Dacia 2000 a fost produsa in 1981 si e inspirata de Renault 20. Pentru vremea in care a fost construita, masina avea niste dotari destul de futuriste. Prindea 175 km/ora, cu un motor de 2.200 centimetri cubi si era dotata cu un fel de pilot automat. Masina a fost asamblata in tara noastra cu piese Renault si nu a fost fabricata pentru oricine, scrie Playtech.

Un grup de cercetatori a gasit un set de unelte din lemn vechi de 90.000 de ani. Descoperirea, aparent banala, s-a dovedit a fi mult mai spectaculoasa O misiune arheologica din nordul Spaniei a scos la iveala ca doua unelte din lemn, realizate acum 90.000 de ani, sunt printre cele mai vechi unelte de acest tip descoperite vreodata. Mai uimitor este ca nu au fost facute si folosite de Homo sapiens, ci de varul sau mai batran - neanderthalii. De-a lungul mileniilor, situl Aranbaltza din Peninsula Iberica a fost un teritoriu ocupat de neanderthali, conform cercetatorilor de la Centro Nacional de Investigacion sobre la Evolucion Humana (CENIEH) din Spania, relateaza Descopera.

Chrome si Firefox te vor face sa uiti de parole cu aceasta tehnologie Browserele Chrome si Firefox implementeaza un nou mod de conectare, care nu implica parole. Metodele sunt mult mai practice si, cel mai important, sigure. World Wide Web Consortium (W3C) si FIDO Alliance au anuntat ca Firefox si Chrome construiesc un nou mod de logare. Numit WebAuthn, noul standard este in prezent acceptat pe cea mai recenta versiune de Firefox si va fi disponibil in versiunile viitoare de Chrome si Edge, programate pentru lansare in urmatoarele cateva luni, precizeaza Playtech.