Sentință în cel mai bizar proces: cine are drepturile pe selfie-ul făcut de maimuța Naruto. O instanţă federală din Statele Unite a decis că animalele NU pot beneficia drepturi de autor, pentru operele create. Este verdictul definitiv, în urma unui proces prin care fotograful britanic David Slater a luptat să i se recunoască lui drepturile asupra unor selfie-uri realizate de Naruto, un macac negru cu aparatul său, potrivitstirileprotv.ro.

Faze tariFoto: Hotnews

Oamenii vânau leneşi gigantici în urmă cu 11.000 de ani.În urmă cu 11.000 de ani, indiferent de locul în care mergea creatura, strămoşii omului modern urmăreau bestia cu blană, sugerează un nou studiu. Se pare că, în cele din urmă, uriaşul leneş nu a mai suportat urmărirea şi s-a ridicat în cele două membre inferioare încercând cu ajutorul ghearelor sale să îi îndepărteze pe inamici, sugerează o analiză a membrelor şi urmelor de gheare descoperite într-un sit, potrivitdescopera.ro.

Criminalul în serie prins cu ajutorul site-urilor de genealogie. Site-urile de genealogie sunt extrem de utile dacă vrei să-ți cunoști înaintașii, dar pot fi folosite și în alte scopuri bune. Mostre de ADN preluate de la locul mai multor crime, comparate cu informații de pe site-uri de genealogie, i-au ajutat pe investigatori să ajungă la rudele criminalului Golden State, iar de acolo a fost doar un pas până la acesta. Poliția a folosit site-ul de genealogie GEDmatch pentru a rezolva misterul, potrivitplaytech.ro.

10.000 de ţestoase, găsite într-o vilă. Ce voia proprietarul să facă cu ele. În total, poliţiştii au numărat 9.888 de ţestoase vii şi 180 moarte, toate dintr-o specie pe cale de dispariţie. Creaturile au fost duse la un adăpost privat pentru animale, în apropiere de Toliara. Trei suspecţi au fost reţinuţi, printre care şi proprietarul vilei, şi sunt bănuiţi că voiau să vândă ţestoasele în China sau alte state din Asia, unde sunt foarte apreciate pentru modelele în formă de stea de pe carapace. Traficul cu această specie din Madagascar este interzis în 182 de state ale lumii, potrivitstirileprotv.ro.

Orașul românesc despre care străinii spun că e rupt din basme. Este vorba de Sighișoara. ”E un oraș cetate parcă desprins din poveștile cu zâne. Eu vin dintr-o țară unde asemenea locuri pur și simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri, mii de ani de istorie… așa ceva nu găsești în Statele Unite”, scrie o americancă pe blogul său după ce a vizitat acest oraș, potrivitunica.ro.