Ce face Papa Francisc cu banii luati pe masina Lamborghini personala La finele lunii noiembrie a anului 2017, Papa Francisc a primit in dar un Lamborghini Huracan personalizat. Automobilul ce are un pret de pornire de 185.000 de euro si este capabil sa atinga viteza maxima de 325 km/h a fost scos la licitatie si vandut. Automobilul a fost scos la licitatie cu scopul ca incasarile sa mearga catre o fundatie care ajuta crestinii exilati in Irak. Si Suveranul Pontif care a si binecuvantat automobilul a primit 1.210.000 de dolari pe masina. Modelul Lamborghini Huracan a fost cumparat de un spaniol care are de gand sa inchirieze masina cu pretul de 5.000 de euro pe zi. Si este posibil sa gaseasca destul doritori, in conditiile in care bolidul accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar trei secunde. In plus, supercarul atinge 200 km/h in doar 9,9 secunde. Ziaristii din Peninsula au poreclit masina cu 600 de CP sub capota ca fiind "Cel mai rapid papamobil din istorie", scrie Playtech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Prima insecta robotica wireless si-a luat zborul si deschide calea intr-un nou domeniu tehnologic Inginerii de la Universitatea Washington au creat RoboFly, prima insecta robotica zburatoare. Este putin mai grea decat o scobitoare si este alimentata cu ajutorul impulsurilor laser. Altfel spus, pentru prima data in lume, inginerii au putut renunta la "cordul ombilical" si au adaugat un creier, permitand RoboFly sa faca primele fluturari independente de aripi, scrie Science Daily. Cea mai mare provocare a fost reprezentata de miscarea aripilor, care este un proces care consuma multa energie, de aceea, specialistii au recurs la utilizarea unui impuls ingust cu laser pentru a alimenta robotul. Acestia au directionat lumina spre celula receptoare care este atasata de RoboFly, convertind-o in electricitate, precizeaza Descopera.

Angajata, concediata dupa ce le-a oferit colegilor prajituri care contineau laxative O femeie din SUA a fost concediata, dupa ce a pus laxative in prajiturile cu ciocolata pe care le-a pregatit pentru petrecerea de despartire a unei colege de la serviciu. Se pare ca americanca in varsta de 47 de ani ar fi avuta o disputa cu colega sa, conform autoritatilor. Niciun angajat nu a consumat prajiturile, iar femeia nu a fost pusa sub acuzare, conform The Independent Conducerea firmei unde lucra femeia a confiscat prajiturile, dupa ce un alt angajat le-a dat un pont. Suspecta a negat, initial, ca ar fi folosit laxative, dar dupa ce politistii au informat-o ca vor testa prajiturile respective, ea a recunoscut totul, relateaza Stirile ProTv.

Chinezii au gasit metoda perfecta ca sa-i tina pe copii atenti la scoala Chinezii sunt deja cunoscuti pentru strictetea pe care o aplica in cadrul sistemului educational, iar cea mai noua metoda de control a elevilor nu se dezminte. De fiecare data cand vorbim despre supravegherea civililor din China, trebuie sa vorbim despre o noua situatie care pare scoasa din romanul 1984. Recunoasterea faciala e la loc de cinste in acest univers al supravegherii a mai bine de un miliard de oameni. Politia scaneaza trecatorii cu ochelari speciali, autoritatile monitorizeaza minoritatile etnice, iar lucrurile se indreapta acum si catre copii. Trei camere au fost instalate deasupra tablei, iar sistemul poate sa identifice sapte expresii faciale diferite: neutru, fericit, trist, dezamagit, nervos, speriat si surprins. Camerele pot determina daca elevii sunt atenti la lectie, iar daca nu sunt, calculatorul va oferi informatii despre asta profesorului, informeaza Playtech.

Pietre pretioase rare, expuse la Bucuresti de Noaptea Muzeelor Una dintre cele mai rare pietre semipretioase din lume este expusa weekendul acesta, la Bucuresti, la Expo Noaptea Muzeelor, in cadrul Muzeului National de Geologie. Larimarul, numit si Piatra Atlantis, este o piatra vulcanica si se gaseste intr-un singur loc de pe pamant, in Republica Dominicana. Descoperit in urma cu 100 de ani, a fost certificat abia de 4 decenii, timp suficient pentru a deveni una dintre cele mai cautate pietre si foarte apreciata, mai ales datorita jocului de culori de la alb la bleu intens. O alta roca magmatica foarte rara, printre cele mai vechi din lume, Nuummite(Piatra vrajitorului) va putea fi si ea admirata zilele acestea, in cadrul expozitiei cu vanzare organizata in curtea Muzeului National de Geologie, arata Descopera.